KYK Burs ve Kredi Rehberi (KYK Kredi ve Burs Hakkında Tüm Detaylar)

KYK Burs ve Kredi Rehberi (KYK Kredi ve Burs Hakkında Tüm Detaylar)
21 Ekim 2017 17:57

2017-2018 öğretim yılı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuru süreci devam ederken sizler için KYK burs ve kredi rehberi hazırladık. KYK Kredi ve burs hakkında merak edilenler bu haberimizde.

 

 
KYK Burs Kredi sitesi üzerinden derlediğimiz bilgiler ile başvuru süreci devam eden öğrenim kredisi ve KYK bursu hakkındaki tüm sorularınızın yanıtını bu haberimizde bulabilirsiniz.

 
KYK Bursu Son Başvuru Tarihi

 
KYK 2017-2018 burs ve öğrenim kredisi için son başvuru tarihi 24 Ekim saat 23:59’ dur. Bu tarihten sonra burs veya kredi başvurusu yapmak mümkün değildir. Başvurunuz ile ilgili bir değişiklik yapmak isterseniz de bu tarihe kadar değişiklik işlemlerini yapabilirsiniz. Oluşabilecek yoğunluktan dolayı burs başvurunuzu son güne bırakmamanızı tavsiye ederiz.

 
KYK Bursunu Kimler Alabilir?

 
KYK bursu her yıl belirlenen kontenjan dahilinde, ihtiyacı olan öğrencilere verilir. Öğrenimine devam etmek için bursa ihtiyacı olan öğrencilerin belirlenmesinde 11 farklı devlet kurumunun koordinasyonu ile karar verilir. Bursa gerçekten ihtiyacı olan öğrencilerin tespiti için çeşitli öncelik durumları da belirlenmiştir.

 
KYK Bursu Almak İçin Öncelikli Öğrenciler Kimlerdir?

 
Şehit ve gazi çocukları (şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi), anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ na bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesi mezunları ve milli sporcular öncelik belgelerini ibraz ettiği takdirde KYK bursundan öncelikli olarak faydalanırlar.

 
KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

 
KYK burs sonuçları önceki yıllarda olduğu gibi kasım ayında açıklanır. Taahhütname onaylama işlemlerinin yapılması ve banka hesaplarının açılmasından sonra ilk burs ödemesi aralık ayında 3 aylık toplu olacak şekilde ödenmeye başlanır.

 
Daha Fazlası İçin: KYK Burs Sonuçları

 

1