Kılıçdaroğlu’nun en yakını, Atatürk resmi haberini yapan o sitenin başyazarı!

Kılıçdaroğlu’nun en yakını, Atatürk resmi haberini yapan o sitenin başyazarı!
12 Şubat 2016 17:32

Bir CHP milletvekilinin TBMM’deki odasındaki duvarından Atatürk resmini indirerek çöpe attığını ve “Artık yeni şeyler söylemek lazım” dediğini, bu olaya da Aylin Nazlıaka’nın şahit olup, Muharrem İnce, Mehmet Bekaroğlu ve Aytun Çıray’a meclis kulisinde anlattığını haber yaparak, 50 gündür Türkiye gündemine oturan Türk Time adlı internet sitesinin yıllardır başyazarlığını yapan kişinin Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isim olduğu ortaya çıktı…

 

 

Engin BALIM H&H YORUM

 

 

Ankara 1. Bölge Milletvekilleri olan ve ön seçimden birinci sıralarda çıkan iki isim olan Necati Yılmaz ve Aylin Nazlıaka arasında karşılıklı olarak İFTİRACI-YALANCI krizine neden olan haberi TURK-Time sahibi Talat Atilla yapmıştı. MİT ve İstihbarat haberleriyle ünlü olan gazeteci Talat Atilla’nın, yıllardır sahibi olduğu haber portalının, bir büyük özelliği de CHP ile ilgili yaptığı özel kulis haberleridir.

 

 

Bugüne kadar başta Kemal Kılıçdaroğlu ve Haluk Koç gibi CHP’nin önde gelen isimlerinin özel röportaj verdikleri Türk Time sitesinin baş yazarlığını da, yıllardır yerine getiren isim de yine tesadüf; Ankara 1. Bölge Milletvekili sayın Bülent Kuşoğlu’ndan başkası değildir!

 

 

Tesadüf odur ki; Atatürk resmi krizinin baş aktörleri haline gelen Nazlıaka ve Yılmaz gibi Kuşoğlu da, CHP Ankara 1. Bölge milletvekilidir.

 

 

Çerkez kökenli olan Kuşoğlu’nun, taa SSK Genel Müdürlüğü döneminden bu yana Kemal Kılıçdaroğlu’nun yardımcısı olduğu ve Kemal Bey CHP lideri seçildikten sonra, Abdülatif Şener’in Türkiye Partisi Genel Başkan yardımcılığı ve eski Demokrat Parti Ankara İl Başkanlığı gibi görevleri üstlenmiş olmasına rağmen, Kuşoğlu’nun bizzat Kılıçdaroğlu tarafından CHP’ye transferini önemsiyoruz. Kuşoğlu öyle veya böyle bugün herkesin bildiği üzere Kılıçdaroğlu’nun karakutusu ve en yakın sırdaşıdır.

 

 

Kemal Bey’in yerel seçimler öncesi, ABD seyahatinde kimlerle görüşeceğini günler öncesinden tek bilen kişi, hatta Mansur Yavaş ile gizli görüşmeleri bizzat başbaşa yürüten Kılıçdaroğlu’nun özel elçisidir.

 

 

Ancak çok ilginçtir ki, CHP’de Atatürk krizi kendi seçim bölgesi olan 1. Bölge’de tüm şiddetiyle cereyan ederken, sayın Kuşoğlu devekuşu misali kafasını kuma gömerek, hiç ortalarda görünmemiştir. Sayın Kuşoğlu bu olaya sessiz kalırken, yoğun olduğunu da elbette iddia edebilir ancak, görüyoruz ki 8 Şubat pazartesi günü Türk Time adlı internet sitesinde güncel bir şekilde son yazısını da yollamıştır!

 

2

 

 

Şimdi sayın Kuşoğlu’na soruyorum;

 

 

1) Aylin Nazlıaka ve Necati Yılmaz arasında yaşanan Atatürk resmi krizi hakkında neden susuyorsunuz?

 

 

2) Türk Time’daki köşenizden bu krizi değerlendirmek gazeteci-yazar olarak 1. bölgeden tam 3 kez birlikte aday olduğunuz bu 2 arkadaşınızı değerlendirmeyi düşünür müsünüz?

 

 

3) Yok düşünmem, bunu etik bulmuyorum diyorsanız, neden hala hiçbir şey olmamış gibi Türk Time’da yazmayı sürdürüyorsunuz?

 

 

4) Talat Atilla acaba zaman zaman size de bu konularda soru yöneltmiş midir?

 

 

5) Sizin atama ile geldiğiniz Ankara 1. bölge seçimlerinde bu iki ismin de ön seçimde ilk iki sırada yer almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

 

GELELİM TALAT BEY’in objektif gazeteciliğine;

 

 

Talat Atilla bugün AKP içinde Melih Gökçek’e yakınlığı ile bilinir. Aynı Talat Atilla, eğer hakikaten kendi iddia ettiği gibi büyük bir gazeteci ise, Melih Gökçek’in Ankara girişlerine yaptırdığı; 15 trilyona mal olduğu iddia edilen devasa boyuttaki kapıları CHP üst yönetiminden kimin kardeşinin ihale ile aldığını da bir zahmet haberleştiriversin.

 

 

AKçalı Yapı Kooperatifi’nde hissesi olan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun EMSAL artışları sonrası (Büyükşehir ve CHPli Çankaya Belediyesi oy birliği ile) sağladığı kazancı, burada hangi önemli AKPli ve CHPli vekillerin hisseleri olduğunu da bir zahmet kaleme alıversin…

 

 

H&H adlı haber sitesinin arşivine girmek yoluyla sayın Talat Atilla gerekli belgelere de rahatlıkla ulaşabilecektir. Gazeteci olarak kendisini objektif olmaya davet ediyorum…

 

 

Buradan açıkca söylüyorum; 2 yıldır yazılarıma ara vermiştim ancak bundan böyle aralıksız devam edeceğim. İnsan olarak çok sevdiğim 2011 seçimlerinde Ankara’dan birlikte aday olduğum Aylin Nazlıaka, Necati Yılmaz ve Bülent Kuşoğlu hepinizin cevap hakkı sonuna kadar açıktır…

 

 

Engin BALIM twitter