İmamoğlu, ortak yayında Yıldırım’ın ‘Çaldılar’, ‘Seçim CHP yüzünden iptal oldu’ iddialarına girebilir

İmamoğlu, ortak yayında Yıldırım’ın ‘Çaldılar’, ‘Seçim CHP yüzünden iptal oldu’ iddialarına girebilir
13 Haziran 2019 10:12

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bugünkü yazısında “İmamoğlu, Yıldırım ile birlikte çıkacakları canlı açık oturumda, YSK kararının da konuşulmasını istiyor. Yıldırım ise YSK’nın kararındaki yanlışları savunma pozisyonuna düşmek istemiyor ve soruların İstanbul projeleriyle ilgili olmasını bekliyor.” dedi.

 

 

Zeyrek’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

 

 

İmamoğlu, Yıldırım ile birlikte çıkacakları canlı açık oturumda, YSK kararının da konuşulmasını istiyor. Yıldırım ise YSK’nın kararındaki yanlışları savunma pozisyonuna düşmek istemiyor ve soruların İstanbul projeleriyle ilgili olmasını bekliyor.

İmamoğlu, bu konuda soru gelmesi ve Yıldırım’ın “çaldılar”, “Seçim CHP yüzünden iptal oldu” gibi iddiaları dile getirmesi halinde, anlaşılır bir özetle bu iddiaları çürütmek niyetinde ve bu konuda kapsamlı bir hazırlık yapmış.

İsmail Küçükkaya bu konuya girmese de İmamoğlu herhangi bir soruyla ilişkilendirip bu konuya doğrudan girebilir.

Canlı yayında Yıldırım’ın canını sıkacak konunun bizzat kullandığı “Kürdistan”, “PeKeKe” ve “Ekümenik” gibi sözcükler gibi görünse de İsmail Küçükkaya ve Ekrem İmamoğlu bu konuya girmeyebilir ve Yıldırım esas YSK kararının “doğruluğunu” ve “haklılığını” üç dakikada ikna edici bir şekilde anlatmakta zorlanabilir.

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/deniz-zeyrek/caldilar-gitti-secimin-iptalini-biz-istemedik-geldi-5130275/