İçmeler tekne turları

İçmeler tekne turları
1 Mart 2018 16:25

d

 

Tatil için Marmaris’i tercih etmişseniz, pırıl pırıl denizi, altın kumu plajlarıyla dikkat çeken İçmeler’i görmeden gitmeyin derim.

 

 

Marmaris’e yaklaşık 8 km mesafede olan bu belde yerli ve yabancı turistler için oldukça rağbet görmektedir. Tatilinizi konforlu marmaris tekne turları ile taçlandırıp, bu görsel şölenin ve deniz keyfinin tadını çıkartıp dolu dolu bir gün geçirebilirsiniz. Sabahın ilk ışıklarında rehber eşliğinde başlayan ve oldukça didaktik geçen sıradan turlar gibi sıkılmıyorsunuz bu teknelerde.  Eğlenceli müzik eşliğinde şezlongunuza uzanıp, ücretsiz içeceklerinizle turun tadını çıkartabilirsiniz. Saat 10:00 civarlarında iskeleden ayrılan tekneler  17:00 gibi geri bırakıyor sizi karaya. Konaklamakta olduğunuz otelinizden sizi özel servis ile alıp, gün sonunda sizi tekrar otelinize ulaştırıyor. 6 saat gibi bir zaman diliminde size mavinin tonlarında serinleme imkanı sağlıyor.

 

İçmeler’de doğanın içine süzülen bu  tekneler iki buçuk katlı.  Bronzlaşmak isteyen kişiler üst katlarda güneşle  haşır neşir olabilirler fakat benim gibi arası iyi olmayanlar daha gölgede kalan alt katı tercih edebilirsiniz.  İlçe coğrafi konumundan dolayı şanslı olduğu için  bir çok yerde görmenizin mümkün olmadığı ormanları, plajları ve koyları önünüze seriyor. Tur  6 koyun eşsiz güzelliğini sergilerken ister denizin serin sularına bırakın kendinizi isterseniz de sahile geçip minik gezintiler yapabilirsiniz. Çevrenizi izlerken tamamen turizme adanmış olan bu belde de, çam ormanlarıyla kaplı, dağlarla çevrili koylar sizi etkileyecektir.

 

İçmeler günlük turların ilk molası Cennet Adası adı verilen koy oluyor. Mola esnasında bol bol fotoğraf çekip yeşile ve maviye doyabilirsiniz. Bir sonraki durak Fosforlu Mağara. Tekne mağaraya oldukça yakın demir atıyor.  Mağaranın jeolojik yapısından kaynaklanan zemini, geceleri ay ışığının yansıması nedeniyle fosfor gibi parlamakta fakat gündüzleri bu parıltı çok fark edilemese de su, ışık oyunlarıyla sizi büyülemektedir. Bu güzelliği kaçırmamak için teknede bulunan profesyonel fotoğrafçı yardımı ile bu keyifli anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Fakat belirtmeliyim ki bu çekimler ekstra ücrete tabidir. Tur Akvaryum Koyuna doğru ilerlemektedir. Koyun küçük bir girintisinde size ördek ve kazlar eşlik ediyor. Bu cam gibi suda farklı balık türleriyle karşılaşmak aşikar. Sıradaki durak Kumlubük Koyu’dur.  Bu koyun denizine ve manzarasına hayran kalmamak neredeyse imkansız. Berrak suyu, 2km civarındaki hareketli sahili ve karşınızdaki doğa harikası ormanları ile nezih bir yer. Ormandaki palmiyeler, zeytin ağaçları, zakkumlar ve çim alanları denizle birleşerek adeta cennetten bir köşeye dönüşmüştür. Amos Koyu, 45 dakika civarında hem yemek yiyebilmek hem de yüzmeye doymak için sıradaki mola durağıdır. Amos, eski bir Roma yerleşkesi olduğu için antik kalıntılar içinde el değmemiş bir bakir koydur. Bölgedeki üç antik tiyatrodan biri ve Amostan göreceğiniz manzara, burayı ziyaret etmenize değecek. Arzu edenler bu koyda su sporlarından faydalanarak gezisine daha da eğlence katabilirler. Sıradaki durak Marmaris’in arka bahçesi diye adlandırılan Turunç Koyu’dur.  Muhteşem denizinin ve güneşin tadını bu koyda çıkartabilirsiniz. Aynı zamanda bu belde dalış için de çok gözde bir koydur. Tekne burada 1.5 saat demir attığı için size tavsiyem, doğa yürüyüşü yaparak antik kent kalıntılarını görmeniz, hediyelik eşya bakmak için  şirin dükkanlarında dolaşmanız ve bir kafeteryaya oturup kahvenizi yudumlarken şahane manzaranın tadını çıkartmak olacaktır. Bir de fotoğraf makinenizi unutmamanız… Eğer bu tura pazartesi günü katıldıysanız belde de kurulan pazarı da gezmenizi öneririm.

 

Turunç koyundan sonra tekne turunun sonlarına geliniyor. 40 dakikalık bir dönüş yolunda gözünüzün alabildiğince yeşile ve maviye veda ediyoruz. Tekne sizi aldığı iskeleye geri bırakıp, turun ücretsiz servislerine iletiyor. Günü düşündüğünüzde, aklınızda kalan İçmeler’de tekrarlamak isteyeceğiniz bir anı olacaktır.