Efkan Ala’dan ŞOK sözler! Baransu’yu da savcıyıda alın

Efkan Ala’dan ŞOK sözler! Baransu’yu da savcıyıda alın
12 Mart 2014 09:55

İçişleri Bakanı Ala’nın, 19 Aralık’ta Vali’yi arayarak “Mahkeme kararına gerek yok. Kapısını kırın, o adamı alın” diye talimat verdiği iddia edildi.

 

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, Başbakanlık Müsteşarlığı döneminde İstanbul Valisi Avni Mutlu’ya, Taraf Gazetesi Yazarı Mehmet Baransu’yu gözaltına alın talimatı verdiği öne sürüldü. İnternete düşen kayıtlardaki iddialara göre, 17 Aralık’tan birkaç gün sonra gerçekleştiği öne sürülen görüşmede, Baransu’ya, “Mahkeme kararına gerek yok, kapısını kırın alın o adamı” diyen Ala’nın bununla da yetinmeyip, savcının direnmesi halinde, “savcıyı” da alın demesi, hukukçuları şok etti.

 

“BİZ HER TÜRLÜ KORURUZ”

 

Ala ile vali Mutlu arasında, 17 Aralık operasyonun ardından 2 gün sonra yani 19 Aralık tarihlerinde geçtiği tahmin edilen görüşmede, Ala, Baransu’nun yolsuzluk ve rüşvet operasyonun tutanaklarını yayınladığını hatırlatarak, “Böyle bir kepazelik olmaz” dediği öne sürüldü. Konuşmada, Vali Mutlu’nun, “Allah Allah”, “Hemen bakalım” şeklindeki ifadeleri üzerine Ala’nın, bu talimatın sadece kendisine ait olmadığına yönelik de mesaj veriyor. Ala’nın, konuşma esnasında Resmi Konutta toplantıda olduklarını belirterek, “Şu anda herkes burada, tereddüt edilecek bir şey yok” dediği öne sürüldü. Söz konusu toplantı, Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında 6 bakan ve AKP yöneticilerinin katılımı ile 19-20 Aralık tarihlerinde üst üste yapılmıştı.

 

Ala, Baransu’nun savcılık ifadelerini yayınlamasının çok hafif bir suç olduğunu da yine bir konuşmada valiye aktarıyor. Suçun cezasının en fazla 3 aylık hapis olduğunu vurgulayan Ala, belgelerin devlete sırrı kapsamına alınarak, suçun casusluk olarak değerlendirilmesi gerektiği konusunda da görüş aktarıyor.

 

“Yüzde 50’nin iradesi, boşver gerisini”

 

İnternete Efkan Ala ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer arasında geçtiği iddia edilen bir başka kayıt da düştü. Bu konuşma ise özetle şöyle: Ala, Acarer’e Mehmet Baransu’nun sitesinin kapatılması için talimat veriyor fakat Acarer bunun hukuksuz olduğunu söylüyor. Bunun üzerine Ala şu sözleri sarfediyor: “Ya kardeşim biz yasa yapan yeriz, gerekirse hangi yasa yapılıyorsa onu yapar, sizin yaptığınızı suç olmaktan çıkarırız… Yüzde 50 oy almış partinin idaresini söylüyorum ben, boşver gerisini…”

 

DEVLET SIRRI DEDİKLERİ HIRSIZLIK BELGESİ

 

Gazeteci Mehmet Baransu, Efkan Ala’nın sitesini kapatma talimatı verdiği gün yazdığı yazıda; Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında hazırlanan fezleke ve suç dosyalarını yayımladığını söyledi. Mehmet Baransu, sözü geçen devlet sırlarının aslında hırsızlık dosyaları olduğunu söyledi.

 

Kaynak: Taraf