CHP’de değişim olmadan başarı gelir mi?

CHP’de değişim olmadan başarı gelir mi?
30 Aralık 2017 09:15

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘CHP tabanının beklentilerine cevap verecek’ umudu ve heyecanıyla  2011’de CHP Genel Başkanı seçilmişti.

 

 

İlyas Güven EROĞLU / H&H Yönetim Kurulu Başkanı

 

 

O günden bugüne geçen 7 yılı aşkın süredir girdiği tüm seçimleri kaybetmesine rağmen her nedense CHP kongrelerinde koltuğunu korumayı bildi.

 

CHP, 3-4 Şubat 2018 tarihinde yapacağı büyük kurultaya giderken CHP örgütleri kendisini yenileyebildi mi?

 

Halkın Habercisi olarak yaptığımız araştırmada 900’ü aşkın ilçe, 40’a yakın il kongresinin tamamlandığını büyük kurultay delegelerinin üçte birinin belirlendiğini görüyoruz.

 

Yeni görevlerine seçilen başkanlarla değişiminin yüzde 2’lerde olduğunu, CHP örgütlerinin aynı kişileri seçmesiyle mevcut yöneticilerden memnun oldukları sonucunu mu çıkarmak gerekiyor?

 

 

Aslında ortada bir başarı olmamasına rağmen aynı kişiler neden ve nasıl seçiliyor?

 

Bu statüko nasıl korunuyor?

 

 

CHP örgütleri iktidar olmak istemiyor mu?

 

 

Bu soruları sorarken gerçekle yüzleşmemiz gerektiğini ve üç maymunu oynamamak gerektiğini düşünüyoruz.

 

 

Halkın Habercisi olarak yaptığımız inceleme sonucunda CHP örgütlerine seçilen kişilerin aslında CHP tabanının görüşlerini yansıtmadığını, CHP tabanının  büyük çoğunluğunun da yapılan bu seçimlerde müdahil olmadığını görmemenin aptallık olacağını düşünüyoruz.

 

 

Özetlersek mahalle delegelerini masa başında Genel Merkez’in seçtirdiğini, seçilen delegelerin de Genel Merkez’i seçtiğini “tahterevalli gibi sen beni seç, ben de seni seçeyim, parti içi iktidarı sürdürelim, ülke meseleleri çok da önemli değil” mantığıyla CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlığında yedi yıldır yönetildiğini görüyoruz.

 

 

Ülkemizde rejim değişikliği ile 2019da başkanlık seçiminin yapılacağı ve tüm sivil toplum örgütlerinin, akademisyenlerin aklı başında herkesin başkanlık seçiminin “tünelden önce son çıkış” olduğu uyarılarına rağmen  parlamenter demokratik sistemi savunan CHP’nin de tek alternatif  siyasal güç olmasına rağmen, hala CHP’yi aynı mantığın yöneterek böyle bir seçimde başarı beklemenin zavallılık olacağını düşünüyoruz.

 

 

Halkın Habercisi olarak, hala bu değişim için zaman olduğunu CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişimin önünü açacak kararlar alması gerektiğini 3-4 Şubat 2018 tarihlerinde yapılacak büyük kurultayın bu değişimi CHP vitrinlerine taşıyacak kadroları seçebilmesi için Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere henüz il kongrelerini tamamlamamış CHP örgütlerinin başına gelecek il başkanlarını, değişime yüzü açık kişilerden seçilebilmesi için ortamın yaratılmasının CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tarihi sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu tarihi sorumluluğunu yerine getirmeye  davet ediyoruz. 3-4 Şubat 2018 tarihinde yapılacak büyük kurultayın ülkemizin geleceği için çok önemli bir tarihi eşik olduğu kanaatindeyiz.

 

Bu büyük kurultayda CHP’yi 2019 başkanlık seçimi ile ilgili tarihi önem arz eden büyük yarışa hazırlayacak CHP kadrolarının değişimden yana genç, dinamik, ülkemizin kurucusu büyük önder Atatürk’ümüzün kurduğu cumhuriyetin devamı yönünde, gerektiğinde hayatını da ortaya koyacak mücadele azmiyle oluşan kadroların seçilmesinin sağlanması CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun  tarihi sorumluluğundadır.