CHP YDK üyesi Orhan’dan Ballı Villalar ihalesine itiraz: Bir parça dahi satın alamaz!

CHP YDK üyesi Orhan’dan Ballı Villalar ihalesine itiraz: Bir parça dahi satın alamaz!
22 Ağustos 2020 08:00

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 10 Mart’ta ihale ile 20 milyon TL’ye sattığı villa parsellerini alan ihale ortaklarının isimlerini açıkladı. İhaleye ortak olanlar arasında olduğu ortaya çıkan üç belediye yöneticisi istifa etti. Hem ihalenin mimarı hem ilgili komisyonun başkanı olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan’ın ve diğer encümen üyelerinin de istifaları bekleniyor. İhalenin iptal edilmesi talep ediliyor.

 

 

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gonca Yelda Orhan, katıldığı bir programda İhale Kanunu’na göre, ihaleye hazırlanma sürecinde bir Değer Tespit Komisyonu oluşturulduğunu ama bu ihale için oluşturulan komisyonda Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı, yedi oda üyesi ve ihaleyi alan Kayseri Bağlar Kooperatifi’nin de üyesi olduğunu dile getirdi.

 

İhalenin usulsüz bir şekilde yapıldığını belirten Orhan, itiraz gerekçesini şu sözlerle savundu: “İhale Kanunu bize şunu çok net söyler; değer tespit komisyonuna girecek kişilerin veya kurumların, kendisi veya kan bağının bulunduğu hiç kimse bu ihalelere giremez, bir parça dahi satın alamaz!”