CHP-İYİ parti ittifakında gündem ilçeler!

CHP-İYİ parti ittifakında gündem ilçeler!
17 Aralık 2018 09:13

21 büyükşehir için işbirliği kararı alan CHP ve İYİ Parti kurmayları şimdi de bu kentlerin ilçelerinde nasıl bir strateji izleyeceklerini masaya yatırdı. CHP’li Torun, İYİ Parti Genel Merkezi’nde İYİ Partili kurmaylarla dört saat ilçeleri konuştu

 

Şevket Yaman / Milliyet

 
CHP ve İYİ Parti’nin 21 büyükşehirde işbirliği uzlaşmasının ardından gözler, hem bu kentlerin ilçeleri hem de ittifak kapsamı dışında kalan bazı büyükşehir ve iller için yapılacak müzakerelere çevrildi. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun önceki gün İYİ Partili kurmaylarla yaklaşık dört saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, 21 büyükşehirde yer alan iki partinin de aday çıkarmadığı 294 ilçe için nasıl bir strateji izleneceğe ilişkin çalışmalar tamamlandı.

 
İlk temas yapıldı

 
Hazırlanan listeler üzerinden iki parti arasındaki ilk temas önceki gün kuruldu. Edinilen bilgilere göre CHP’li Torun, İYİ Parti Genel Merkezi’ne giderek, İYİ Partili kurmaylarla dört saati bulan bir görüşme gerçekleştirdi. Torun, dün de parti genel merkezinde Kılıçdaroğlu’na görüşmeye ilişkin bilgi verdi, yarın düzenlenecek PM toplantısında belirlenecek adaylara yönelik de sunum yaptı. CHP lideri de dün makamında, aday listesini çalıştı, bazı aday adaylarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.

 
Ankara’da 10 ilçe

 
Kulislerde, Ankara’nın yaklaşık 10 ilçesinin İYİ Parti’ye bırakılmasının gündemde olduğu ancak İstanbul ve İzmir’de CHP adaylarıyla seçime girmenin “başarı getireceğinin” değerlendirildiği belirtildi. Buna karşın İYİ Parti’nin İstanbul ve İzmir’den de “ilçe” talep ettiği, bu çerçevede yapılacak müzakerelerde İzmir’den iki ya da üç, İstanbul’dan ise bir ya da iki ilçede İYİ Parti adaylarının desteklenebileceği ifade edildi. CHP, yarın düzenlenecek PM toplantısında, “dördüncü grup” adaylarını belirleyerek, kamuoyuna açıklayacak.

 

Toplantıda Adana, Antalya, Bursa ve Mersin adaylarının yanında, yaklaşık 10 il ile bir kısım ilçe ve belde adaylarının açıklanması bekleniyor.