‘CHP asansör denetimlerini rant kapısı olarak mı görüyor’ iddiasına Kılçdaroğlu ne yanıt verecek?

‘CHP asansör denetimlerini rant kapısı olarak mı görüyor’ iddiasına Kılçdaroğlu ne yanıt verecek?
21 Kasım 2019 12:48

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, CHP’li bir milletvekilinin, bir akredite muayene kuruluşunun temsilcileri ile belediyeleri gezerek asansör denetimleri için protokoller imzaladığını öne sürdü

 

 

Yeni Asır yazarı Erhan Gülenç bu iddiaları köşesine taşıyarak “Kılıçdaroğlu da asansöre bindi mi?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

 

MMO’DAN MÜTHİŞ İDDİA

 

MMO İzmir Şubesi’nin açıklamasında yer verdiği “Üstelik, söz konusu ‘yandaş’ firmanın yasada öngörülen belediye payı haricinde ilgili belediyelere ve hatta CHP Genel Merkezi’ne ‘maddi katkıda bulunacağı’ iddiaları da ayyuka çıktı” iddiası da öyle yenilir yutulur cinsten değil.
Bu konuyu ilk gündeme getirdiğimizde görüştüğüm bazı CHP’li başkanlar, yaptıkları araştırmada Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bu işin arkasında olmadığı yönünde duyumlara ulaştıklarını söylemişlerdi. Ancak attığımız o manşete rağmen demek ki Kılıçdaroğlu’ndan “Ben bu işte yokum” şeklinde hiçbir işaret gelmemiş, o yüzden de MMO’nun açıklamasında belirtildiği gibi CHP’li belediyeler birer birer o firma ile çalışmayı gündemlerine almak zorunda kalmış.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın:

 

Fotoğraf: REUTERS/Umit Bektas