‘Canan Kaftancıoğlu, Süleyman Soylu’ya çalıştı’

‘Canan Kaftancıoğlu, Süleyman Soylu’ya çalıştı’
11 Şubat 2019 09:31

‘Canan Kaftancıoğlu, Süleyman Soylu’ya çalıştı’ ifadelerine CHP’li başkandan destek geldi…

 

 

Adaylar belirlendi, seçim çalışmaları başladı derken Kartal’da çöken apartman çevresinde gelişen olaylar CHP’de tartışmaların dinmediğini, dinecek gibi de olmadığını gösterdi…

 

 

İstanbul Kartal’da çöken apartmanla ilgili CHP’ye çatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendi hükümetinin çıkarttığı ‘İmar Barışı’na bakmadan CHP Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ü suçlamıştı. Kartal Belediye Başkanı CHP’li Altınok Öz’ü suçlayan Soylu “Kartal Belediye Başkanını bir kere bile orada görmedim. Batsın sizin komünistliğiniz, batsın sizin solculuğunuz, batsın sizin belediye anlayışınız” demişti. Bu sözlere CHP’den yanıt geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Kartal Belediye Başkanı CHP’li Altınok Öz’ün Kartal’da çöken binanın olduğu bölgeye defalarca gittiğine dair fotoğrafları yayınladı.

 

 

Ancak tartışma burada da bitmedi…

 

 

Süleyman Soylu’nun neden göz göre göre bu iftiraları attığını herkes merak etti.

Bunun ardından dikkat çeken bir yazı kaleme alındı. Kent34 isimli yerel internet sitesinin yazarı Vural Dağtekin, köşesinde Altınok Öz’ün Kartal’da yok sayıldığını iddia etti.

 

 

Altınok Öz’ün olayın hemen ardından bölgeye gittiğine değinen Dağtekin, hatta Öz’ün gittiği dakikalarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, başta İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olmak üzere il yöneticilerinin de bölgeye geldiğini yazdı.

“Alanda halk Öz’ü bağrına bastı ama CHP İl yoktu” diyen Dağtekin, “CHP İstanbul İl Başkanı ve heyeti, Altınok Öz’ü ısrarla sakladı, görmek istemedi, uzak durdu” dedi…

 

Köşe yazarı, yazısında birçok iddiaya daha yer verdi. Buraya kadar iddia olarak görünen olay Altınok Öz’ün hamlesiyle iddia olmaktan çıktı, “Altınok Öz de böyle düşünüyor” denilmesine neden oldu.

 

 

Altınok Öz, Twitter hesabından bu yazıyı paylaştı, “Canan Kaftancıoğlu, Süleyman Soylu’ya çalıştı” diye yazdı:

 

 

Ekran_Resmi_2019-02-10_23.03.51

Söz konusu köşe yazısı şöyle:

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal’da geçirdiği 4 günün ardından gittiği Ankara’da AK Parti Demetevler Seçim İrtibat Bürosu açılışında Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ü hedef alarak şunları söyledi.

 

“Milletime ve size bir şikayetimi söyleyeceğim. Dört gündür Kartal’da orada sıkıntı çeken ağlayan, ağlaşan insanlarla beraberdik. Derdiyle dertlenmeye çalıştık. Gücümüz yettiğince… Vallahi yemin ediyorum bir kere Kartal Belediye başkanını ne insanların taziyesinde ne orada o göçüğün başında ne de başka bir yerde görmedim. Şikayet ediyorum milletime, bütün millete şikayet ediyorum. Belediye başkanı olmak kolay bir iş değildir. Milletin reyini alıyorsun, oyunu alıyorsun ve orada belediye başkanı iken o milletin size verdiği emaneti ona hizmetinizle geri göndermek zorundasınız. Öyle sırça köşklerde oturup solculuk, komünistlik yapıp ondan sonra dönüp de millete tepeden bakmak değildir belediye başkanlığı, milletle beraber olmaktır. Milletime şikayetimdir. Orada üç yaşındaki, bir buçuk yaşındaki, dört yaşındaki sabiler ve oradaki aileler hepinizin huzurunda oradaki ailelere minnetlerimi ifade ediyorum. Bakanlarına minnetlerini ifade ediyorum. Tescil etmeye çalıştığımızda cenabı Allah’tandır, başımıza geldi sabredeceğiz. Siz yeter ki şuradaki gayretli çalışmalarınızı devam ettirin dediler. Ama bir belediye başkanı böyle bir felaket başına gelmiş insanların yanına gitmez mi? Sırtını sıvazlamaz mı? Orada insanlar çalışıyor. Her yerden gelmişler. Bursa’dan, Kocaeli’nden, Sakarya’dan herkes gelmiş. Kimisi orada olan görevli olana, polisimize bir bardak çay veriyor, kimisi bir bardak çorba veriyor. Gecenin bir saatinde beşinde, altısında arama kurtarma ekipleri çalışıyor. Biz belediye başkanını orada görmüyoruz. Batsın sizin komünistliğiniz, batsın sizin solculuğunuz, batsın sizin belediye anlayışınız.”

Sürüp giden bu hakaretlerin sebebi nedir?

Sayın bakan İstanbul Kartal’da olduğu 4 gün boyunca Kartal Belediye Başkanı’nı bir kez olsun görmediğini söylüyor. Millette saf saf inanıyor. Ama sayın bakan haklı. Neden mi?

CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu Altınok Öz’ü yok saydı!

O 4 günde CHP istanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Kartal’daki göçük alanına geldi mi? Geldi.

Peki yanında kimler vardı? İBB Adayı, il yöneticileri, Kartal ve çevre ilçe adayları…

Kartal’a gelen var ama geliyorum diyen yok!

Kimse sordu mu? Kartal Belediye Başkanımız ile de buluşalım diye? Hayır! Bilgi veren oldu mu? Hayır
Kartal’a kadar geldik. Burada bir CHP’li başkan var. Onu da bilgilendirelim dediler mi? Hayır.

Aday belirleme çalışmalarına kadar Kartal’da haftada 2-3 gün görünen, her fırsatta belediye başkanı ile fotoğraf veren Canan Kaftancıoğlu şimdi nedense köşe bucak kaçar oldu.

Manzara da şu oldu.

Alanda halk Başkanı bağrına bastı ama CHP İl yoktu!

CHP Kartal’ı boş bırakmadı ama Kartal’ın Belediye Başkanı Altınok Öz olduğu halde onu da yok saydı.

Ekrem İmamoğlu da Cuma günü geldi. Alana geçerken Altınok Öz’ü bilgilendirdi mi? Bence hayır.

Arkadaşlar… CHP’nin İstanbul’daki yönetici ve adayları…

Farkında mısınız bilmem ama o alandaki herkesten fazla tanınan kişi mevcut belediye başkanıdır. Altınok Öz o 4 gün boyunca, olayın olduğu ilk andan, enkaz kalkana kadar mütemadiyen geldi, bilgi aldı, bilgi verdi, belediye ekiplerini ki özellikle Fen İşleri Müdürü ve çalışanlarını bir dakika alandan çıkarttırmadı. Sivil Savunma Müdürü ve ekibi oradaydı. Destek Hizmetleri oradaydı. Ancak Altınok Öz de oradaydı. Tüm ekibi ile işin başındaydı.

Şimdi dönüp de Süleyman Soylu bakanımıza “El Vicdan Sayın bakanım” demek isterim ama adam haklı…

Kör olma da gör Kaftancıoğlu!

CHP İstanbul İl Başkanı ve heyetinin ısrarla sakladığı, görmek istemediği, uzak durduğu Belediye Başkanı Altınok Öz’ü Bakan neden “gördüm” desin ki?

Bir hataları var ki görünmemeye çalışanlar onlardır. Ancak hataları ne olursa olsun, Kartallılara saygı göstermeli ve Belediye Başkanını heyet ziyaretlerinde bilgilendirmeliydiler.

Meşhur bir deyiştir ama hatırlatayım…

Şimdi Altınok Öz Başkan da aynısını söylüyordur.

Kör olma da gör beni…

 

https://kent34.com.tr/gundem/7401/canan-kaftancioglu-suleyman-soyluya-calisti/