Bu Bakanlıkları CHP’ye asla vermezler

Bu Bakanlıkları CHP’ye asla vermezler
29 Haziran 2015 17:31

CHP’nin AKP ile koalisyon kurma şartları çerçevesinde istediği bakanlıklar şöyle yansıdı basına…

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

1-Dışişleri Bakanlığı

 

2-İçişleri Bakanlığı

 

3-Adalet Bakanlığı

 

4-Çalışma ve de Maliye bakanlıkları

 

Dikkat edilirse, ilk üç bakanlık, yani Dışişleri, bilhassa da İçişleri ve Adalet bakanlıkları Tayyip Erdoğan’ın gizli işleri alanında kullandığı en operasyonel ve yasa ve kuralların en çok çiğnenmiş olduğu bakanlıklar.

 

Nitekim, Tayyip Erdoğan İçişleri Bakanlığı eliyle yaptıklarını, yapacaklarını gizlemek ve yapılabilir kılmak için oraya Efkan Ala gibi siyaseten çok tecrübesiz ve yaptığının nereye gideceğini anlama konusunda acziyet sahibi birini getirdi.

 

İçişleri Bakanlığı bunun dışında tüm polisi, istihbarat, özel harekat, çevik kuvvet gibi siyasal ve toplumsal alanlarda kilit olabilecek birimler de dahil olmak üzere, bu çok hassas alanı da içeriyor.

 

İçişleri Bakanlığı Tayyip Erdoğan ve memuriyetini yapan Davutoğlu açısından hem geçmişte olanların açığa çıkmaması hem de mevcut durumlarda bu teşkilatı kendileri için kullanmaya devam edebilmeleri açısından çok önemli.

 

Keza, Adalet Bakanlığı Tayyip Erdoğan’ın yargı konusunda operasyonel amaçlı kullandığı bir yer.

 

HSYK, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay, savcılar, hakimler üzerinde manipülasyon yaptıkları, baskı ve korku mekanizmaları ile sistemini kendileri için kullandıkları bir makam.

 

Yargı Tayyip Erdoğan için hayati gördüğü derecede önemli.

 

Ayrıca İçişleri Bakanlığı’nda olduğu gibi, Adalet Bakanlığı’nın anahtarını da muhalefete teslim etmezler zira o binaların içinden çıkacak çapanoğlu az buz bir çapanoğlu olmayacak.

 

Şunu unutmamak lazım ki, Tayyip Erdoğan bundan sonra da demokrasi kuralları ile değil, savaş hükümeti kuralları ile gidecek.

 

Tayyip Erdoğan bu konuda sonuna kadar asla değişmeyecek ve AKP’nin ipleri de hep onda olacak.

 

Bakın, Gül’ü nasıl püskürttü yeniden. Sanıyor musunuz ki, Davutoğlu istese de ipini koparabilecek?

 

Evet, Davutoğlu isterdi Erdoğan’dan kurtulmak ama AKP içindeki siyasi dengeler daha çok uzunca bir süre kaçak sarayda olacak.

 

Hatta belki o kadar uzunca bir süre ki, bu sürede artık AKP ile koalisyon yapmak gibi bir düşünceye bile ihtiyaç kalmayacak.

 

Koalisyon kurar da, bazı kilit alanlarda hakimiyet sağlarız umudu kanımca boş bir umut.

 

AKP CHP’ye en fazla Dışişleri’ni vermeye yanaşabilir, o da az bir ihtimal ve ancak TSK’yı kullanamayacakları kesinleşip de, Güneydoğu sınırından gelecek tehlikenin kendilerini tamamen batıracağını düşünürlerse.

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor
Köfteden de gitti birkaç puan