Belediye önünde aile boyu eylem

Belediye önünde aile boyu eylem
25 Eylül 2013 11:50

Şanlıurfa’da, oturdukları gecekondu yapının çökmesinin ardından yeniden yapmak isteyen Sungur ailesine belediye izin vermeyince, 7 kişilik aile belediye önünde eylem yaptı.

 

 

5 aydır sokakta yaşadıklarını iddia eden aile, yetkililerden yardım istedi.Şanlıurfa’da, Sungur ailesinin Osmanlı Mahallesi 3710 Sokaktaki yaşadığı tek katlı gecekondu evde, 5 ay önce çökme meydana geldi. Yıkılan evini tekrar onarmak için çalışma başlatmak isteyen Musa Sungur’a belediye yetkilileri evin tapusunun bulunmadığı gerekçesiyle izin vermedi. Gecekondu evini 5 aydır onaramadığı için ailesi ile birlikte sokakta yaşadığını öne süren Musa Sungur, eşi Fevziye, çocukları Savaş, Süleyman, Serdar, Soylu ve Sönmez Sungur ile birlikte Şanlıurfa Belediye binası önüne geldi.

 

CADDE ORTASINDA EYLEM YAPTILAR

 

5 aydır belediye yetkililerinin kendilerine yardımcı olmadığını iddia eden aile, Atatürk Bulvarı’nda eylem yaptı. Yolu trafiğe kapatan Sungur ailesi, üzerinde ‘Evimiz oluncaya kadar okula gitmeyeceğiz’, ‘Sayın başkan bize acı’, ‘Geceleri çok üşüyoruz’, ‘Evimiz yok çadırda kalıyoruz’, ‘Sen yap biz yıkarız bu evi’ yazılı dövizleri açtı. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında ‘Başkan buraya’ sloganı atan Sungur ailesi için polis ekiplerinden yardım istenildi. Olay yerine gelen polisler, eylemci aileyi yol ortasında uzaklaştırmak istedi. Polis ekiplerine bir süre direnen baba Musa Sungur, Araba gelip bizi ezsin. Buradan bir yere ayrılmıyoruz. Gelip bizi kesinler. 5 aydır kendi evimi onarmak istiyorum. Ancak belediye izin vermiyor. Torpili olan kişilere imar izni olmaksızın 5-6 kat izin veriliyor. Ben sadece bir odayı yapıp içine girmek istiyorum. Geceleri soğumaya başladı, çadırda kalıyoruz. Çocuklarım okula gitmiyor diye tepki gösterdi. Polis tarafından ikna edilen Sungur ailesi, daha sonra belediye yetkilileriyle görüştürüldü.