7 yıl boyunca tecavüze uğradı, tüm köy halkı göz yumdu!

7 yıl boyunca tecavüze uğradı, tüm köy halkı göz yumdu!
26 Mayıs 2015 11:09

Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’ne bağlı bir köyde 9 sanık hakkında, 8 yaşından itibaren yedi yıl boyunca S.A. isimli çocuğa tecavüz ettikleri için ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan dava açıldı.

 

 

Taraf Gazetesi’nden Bahar Kılıçgedik’in haberine göre, S.A., yaşları 14 ile 70 arasında değişen 20 kişi tarafından 7 yıl boyunca defalarca tecavüze uğradı. Olayı anlattığı öz ağabeyi tarafından da tecavüze uğrayan ve annesi tarafından suçlanarak dayak yiyen S.A., 15 yaşına kadar başına gelenleri kimseye anlatamadı.

 

 

JANDARMA KÖYLÜLERDEN DUYMUŞ

 
2013 yılında iki köy arasında nöbet tutarken, sohbet eden köylülerden olayı duyması üzerine Jandarma, olayla yakından ilgilenerek gizli tanıkların ifadesi doğrultusunda soruşturma başlattı.

 

 

Başına gelenleri detaylı bir şekilde anlatan S.A, ifadesinde aralarında ağabeyi ve 70 yaşındaki G.E.’nin de bulunduğu yaklaşık 20 kişinin ismini verdi. Jandarmanın soruşturma kapsamında cinsel istismarda bulundukları tespit edilen 7 kişiyi gözaltına almasıyla olay yargıya taşınmış oldu.

 

 

9 SANIK HAKKINDA DAVA

 
9 sanık hakkında ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan dava açıldı. 11 şüphelinin ise yaşlarının küçük olması nedeniyle dava dosyaları ayrıldı. Elazığ Cumhuriyet Savcısı Nevzat Kandırmaz tarafından hazırlanan iddianame, Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Sanıklar K.E., E.E., S.K., M.E., K.A., Ö.A., İ.K., S.A. ve M.A.’nın 12 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmaları talep edildi.