Yangın emniyeti

Yangın emniyeti
28 Haziran 2016 15:01

Toplu bir halde yaşamak, insanların birbiriyle sürekli ilişki ve iletişim halinde bulunmasına duyulan ihtiyaç sebebiyle günümüzde birçok toplu yaşam alanları inşaedilmiş ve halen de edilmektedir.

 

 

 

İnsanlar arası etkileşim ve iletişimi kolaylaştıran, sağlayan ve gelişimini sağlayan bu toplu yaşam alanlarında meydana gelen ya da gelebilecek olan herhangi bir problem sonucu kargaşa ortaya çıkmaktadır. Toplu yasam alanlarında meydana gelen en ciddi ve önemli bir problem olan yangın, gerekli önlemler alınmadığında maddi ve manevi birçok kaybın ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple hem maddi ve hem de manevi zararların önlenmesi için gerekli çalışmalarınen doğru bir şekilde ve doğru bir firmayla gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bizim bu tercihimiz ise http://www.yanginkapisiistanbul.com/ adlı adrestedir.

 
Yangın Kapısı Modelleri

 

 
Yangınkapısı, toplu yaşam alanlarında meydana gelebilecek olası bir yangın sonucu kargaşa, endişe ve panik ortamına mahal vermeden gerekli pratiklikte ve kullanışlılığasahipolmalıdır. Okul, hastane, alışveriş merkezi, ofis, şirket, devlet kurumları ya da özel kurumlar da dâhil olmak üzere hemen her yerde bulundurulmasızorunlu olan yangınkapısı, yangın sensoru ve yangın merdiveni olmazsa olmazlardandır. Tek kanatlı, çiftkanatlı, yatay ya da dikey kanatlı, cami, pervazlı, gözetlemeli, tekmelikli gibi birçokçeşidi olan yangın kapıları ile ilgili doğru firma ile anlaşıldığında oldukça olumlu sonuçlar alınmaktadır.Yangın merdivenleri ile ilgili bulunulan ortama göre yani örneğin ofis, hastane ya da okul gibi yapılarda hem isteğegöre hem de kullanışlılığa göre hangi çeşidinin yerleştirileceğine karar verilir.Üç nokta kilitlemeli, panik butonlu ve çıkış yönüne doğru açılan yangın kapıları herhangi bir durumda tahliyeyi kolaylaştırarak emniyeti en üstdüzeye çıkarmaktadır.

 
Günümüzde özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde nüfusun ve toplu yaşam alanlarının fazlalığı sebebiyle yangın kapıları önemli bir yer tutmaktadır. İstanbul yangın kapısı konusunda piyasada yangın kapıları imal eden ve satışını yapan birçok firma olsa da önemli olan bu firmalardan uygun, güvenilir, sistemli ve tecrübeli olanı ile anlaşarak yangın kapısı imalatını işin ehline bırakmak gerekir. Yangın sırasında herhangi bir can kaybı yaşanmasını önlemek amacıyla yangın kapıları günümüz sosyal yaşantısının vazgeçilmezidir.

 
Kaynak: seo uzmanı