Ülkücüler ekran polisine dert yandı

Ülkücüler ekran polisine dert yandı
4 Nisan 2012 09:39

Akşam Gazetesi’nden Burhan Ayeri’nin yazısı…

4+4+4 yasasının Meclis’ten MHP’nin yardımıyla geçmesine ülkücü camiadan da tepki yağıyor. Son olarak Akşam Gazetesi’nden Burhan Ayeri köşesinde kendisine gelen bir mektupa yer verdi. Bakın mektupta neler vardı…..

 

 

“MHP yönetimini eleştirimiz epey ses getirdi. Osmaniye’den yurtdışına kadar uzanan hat üzerinde, yankılanıyor. Uzun yıllar politikanın içinde bulunan ve iki dönem milletvekilliği yapan bir büyüğümüzün önerisi aynen şöyle oldu: ‘MHP bari, AKP’ye katılsın’. Gelen tepkilerin çoğu bu görüşte. En kritik dönemde iktidara omuz verilmesi kabullenilmiyor. e-postalar içinde bir akademisyenin yolladığını sözcü seçtik. Şadan Kün’ün yazdıklarını, biraz sansürleyip, sizlerle paylaşacağız. Dileriz Sayın Devlet Bahçeli göz atmak zahmetinde bulunur:
 

‘Fransa’dan sevgi ve selamlarla.
Sabah ilk işimizin sizi okumak olduğunu hatırlatmaya gerek yok sanırım. Allah uzun ömürler versin diyelim. Benim ve ortak arkadaşlarımın canını sıkan ‘Uzun eşek yastığı MHP’ hakkında iki kelime etmek istedim.

 
Şu meşhur 4+4+4 Yasası’nın Komisyon’dan MHP’nin yardımıyla geçmesini içime sindiremiyorum. Çekirdekten yetişme ülkücü olarak, üniversite dahil aktif olarak davanın içindeydim (Bahçeli’ye saygım da fazla). Kendisiyle şahsen konuştuğum dönem oldu. Böyle stratejik hatalar yapılmaz diyorum. 2002’de durup dururken seçime gitmesi, en büyük yanlışıydı. Gül’ü Çankaya’ya taşıması, ayrı konu. Hele sonuncusu gereksiz şey. Ben duaları ve  Kur’an-ı Kerim’i çocukken yaz aylarında camiye giderek öğrendim. Elhamdülillah Müslümanız. Alnımız secdeye gider. Çocuklar okullarda, dil öğrenip dışarı çıksalar, elin gavurunun ilmi, bilimi nasıl yaptıklarını onların dilinde öğrenseler, vatana millete daha faydalı olurlar. İllaki bir şey mi yapmak istiyorsun, koy okullara ‘Din dersini’, içine ne istiyorsan ekle.

 

Burhan Abi, aslında sizin dediğiniz de doğru olabilir. Bir insan böyle basit hatalar yapmaz. Bizim halk, aferin Bahçeli’ye o da Müslüman deyip oy vermez. Gider ‘Kömüre,  makarnaya’ oy verir. Deniz Baykal ne yaptı. Başbakan’ın önünü açtı Siirt’ten. Başbakanlık onun hakkı dedi. Ödül olarak kaseti eline tutuşturdular.’