'Tövbekarlar yarışıyor'a büyük ilgi

'Tövbekarlar yarışıyor'a büyük ilgi
5 Eylül 2009 13:32

Daha yayına girmeden dünya basınında çokça tartışılan, ateistlerin din adamlarınca ikna edilmeye çalışılacağı yarışma programı ?Tövbekarlar Yarışıyor?a Avrupa ülkeleri büyük ilgi göstermeye başladı.Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz aylarda duyurusu yapılan ve büyük tepki toplayan yarışmanın dünya hakları, gördüğü talep nedeniyle henüz Türkiye’de yayına girmeden satıldı. Yarışmanın tüm dünya hakları temsilciliğini, ?Gelinim Olur musun? gibi birçok ülkede yayına giren yarışma programlarını hazırlayan İngiliz Global Agency aldı.

Global Agency CEO’su İzzet Pinto, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, yarışmanın ?daha duyurulur duyurulmaz dünya basınının ilgi odağı olduğunu? ve CNN, BBC, Washington Post, Der Spiegel gibi dünyanın önde gelen medya kuruluşlarının, programı günlerce haber yaptığını hatırlattı.

Yarışmanın Türkiye’de de çokça tartışıldığını anımsatan Pinto, gördükleri yoğun ilgiden oldukça memnun olduklarını, bunun, ?bugüne kadar yaratılmış en sıra dışı format olmasından kaynaklandığını? söyledi.

Pinto, ?Din hassas bir konu olduğu için çekimler büyük bir titizlikle yapılacak. Program bir yarışmadan çok belgesel/açık oturum tarzında yayımlanacak? dedi.

?CİDDİ TALEP VAR?
Türkiye’den şimdiye kadar ?Gelinim Olur musun? dahil birçok fikri dünyaya açtıklarını ifade eden Pinto, Türkiye’nin, uluslararası televizyon sektöründe önemli bir yere geleceğine inancının büyük olduğunu, bu nedenle Türkiye’deki televizyon formatı yaratıcılarına desteğinin artarak süreceğini bildirdi.

Pinto, programı yıl sonunda yayımlamaya başlamayı planladıklarını kaydederek, Diyanet İşleri Başkanlığının yarışmaya imam göndermeyeceğini açıklaması üzerine, imamın Fas’tan geleceğini belirtti.

Ayrıca, yarışmanın gelecek ay diğer ülkelerdeki kanallara ve prodüksiyon şirketlerine tanıtılacağını dile getiren Pinto, ?Ülkelerden ciddi talep var. En çok İtalya, İngiltere ve Hollanda’daki prodüksiyon şirketleri bu yarışmayı yayımlamak istiyor? diye konuştu.

YARIŞMACILAR ?DİNE DÖNECEK? Mİ?
Kanal T medya başkanı Seyhan Soylu’nun yarattığı ?Tövbekarlar Yarışıyor? formatı, 10 ateisti 3 ay boyunca bir evde toplayarak imam, haham, papaz ve Budist rahiple buluşturacak.

Üç aylık zorlu bir sürecin sonunda yarışmaya 10 ateist olarak katılan yarışmacıların nihai kararları açıklanacak ve din adamlarının ikna edebildiği yarışmacılar, seçecekleri yeni dinlerinin gereği kutsal toprakları ziyaret etmeye hak kazanacak.

Müslümanlığı seçen katılımcı Mekke’yi, Museviliği seçen Kudüs’ü, Hristiyanlığı seçen Vatikan’ı, Budizmi seçen ise Tibet’i ziyaret edecek.

ekolay.net