TBMM’de Vefa Salman tartışması!

TBMM’de Vefa Salman tartışması!
25 Kasım 2022 11:43

TBMM’de eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman tartışıldı. CHP’li Burhanettin Bulut, AKP’li iki belediye başkanının, Ocak 2022’de rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmaktan hapis cezası aldığını ancak görevlerinde kaldığını hatırlattı; “Suçluyu, yolsuzluğu savunan namert oğlu namerttir” dedi.

 

 

TBMM’de belediyelerdeki kamu zararlarının açığa çıkarılmasına yönelik Meclis Araştırma Önergesi görüşmelerinde tartışma yaşandı.

 

 

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın suçsuz olmasına rağmen hala görevine iade edilmediğini savunan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, AKP’li Şanlıurfa ve Hilal belediye başkanlarının, Ocak 2022’de rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmaktan hapis cezası aldığını söyledi ve “Suçluyu, yolsuzluğu savunan namert oğlu namerttir” dedi.

 

 

ONLARA HİÇBİR CEZA İŞLEMİYOR

 

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın 2,5 yıl önce görevden alındığını hakkında mahkumiyet kararı da olmadığını belirten Bulut, şunları söyledi:

“Üç bilirkişi raporu açıklandı ve hâlâ göreve iade edilmiyor. AKP’li Şanlıurfa ve Hilal Belediye Başkanları, Ocak 2022’de rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmaktan kesin hapis cezası aldı. Mahkeme bu başkanların görevden alınması için İçişleri Bakanlığına yazı yazdı onlar da gidip İçişleri Bakanı ile fotoğraf çektirdi. Onlara hiçbir ceza işlemiyor.”