Sudan’da darbe girişimi!

Sudan’da darbe girişimi!
25 Ekim 2021 08:08

Doğu Afrika ülkesi Sudan’da bir grup askerin Başbakan Hamduk ile ülkeyi yöneten koalisyon ortağı partilerin liderlerini gözaltına aldığı bildirildi. Ülkede internetin de kesildiği haber verildi.

 

 

Fotoğraf: Reuters

 

Geçici hükümete karşı protestoların sürdüğü Doğu Afrika ülkesi Sudan’da bir grup askerin ülkenin yönetimindeki koalisyon hükümetinin liderleri ile kabine üyesi çok sayıda bakanı tutukladığı bildirildi. Geçici hükümetin başbakanı Abdullah Hamduk’un da ev hapsine alındığı belirtildi. Hamduk’un yakınları Reuters’e askeri birliklerin Hamduk’un basın danışmanının evine sabah saatlerinde baskın düzenlediğini ve Hamduk’u burada gözaltına aldığını açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında iktidar koalisyonu Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri’nden (FFC) yöneticilerin de bulunduğu kaydedildi.

 

 

Sudan Enformasyon Bakanlığı’ndan yapılan ilk açıklamada, Sudan’da yönetimin sivil üyeleri ile çok sayıda bakanın tutuklanmasının arkasında “ortak askeri güçler” olduğu belirtildi. Açıklamada, “Geçici egemen konseyin sivil üyeleri ile geçiş hükümetinden bazı bakanlar ortak askeri güçler tarafından tutuklandı” ifadeleri kullanıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Hamduk’un darbeyi reddettiği için tutuklanarak bilinmeyen bir yere nakledildiği bildirildi.

Darbe girişimi sonrası sokaklarda protestoların başlaması üzerine ülkede internetin kesildiği haber verildi.