Varlık Fonu şirketlerinden Eti Maden, orduya hizmet veren ‘İsrailli şirkete 21 ton bor madeni gönderdi’ iddiası

Varlık Fonu şirketlerinden Eti Maden, orduya hizmet veren ‘İsrailli şirkete 21 ton bor madeni gönderdi’ iddiası
4 Nisan 2024 04:40

Gazeteci Metin Cihan, Türkiye Varlık Fonu şirketlerinden Eti Maden’in 23 Mart tarihinde İsrail’deki Fertilizers & Chemicals şirketine bor madeni gönderdiğini yazdı. Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanı; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Fotoğraf: Temsili

 

 

tw

7 Ekim’de savaşın başlamasından bu yana Türkiye’nin İsrail ile sürdürdüğü ticarete ilişkin olarak liman kayıtlarını sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci Metin Cihan, bu kez de Türkiye Varlık Fonu’nun bir şirketi olan Eti Maden ile İsrail ordusuna da hizmet veren büyük bir şirket olan Fertilizers & Chemicals arasındaki sevkiyatı gündeme getirdi.

Cihan’ın paylaştığı bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başında olduğu Türkiye Varlık Fonu şirketi Eti Maden, 23 Mart 2024’te Fertilizers & Chemicals’a 25 kilogramlık paketler halinde olmak üzere toplamda 21 ton bor madeni gönderdi.

Bor madeninin 23 Mart 2024’te Gemlik Limanı’ndan yüklendiğini yazan Cihan, sevkiyatın 29 Mart 2024’te İsrail’in Aşdod Limanı’na, ardından da 1 Nisan’da Hayfa Limanı’na vardığını ve teslimatın yapıldığını ifade etti.

“Gazze’de katliam devam ederken devletimizin İsrail ile doğrudan ticaretinin belgesidir” diyerek sevkiyatın belgesi olduğunu iddia ettiği belgeyi paylaşan Cihan, haberi duyurduğu sosyal medya paylaşımında, “Katliam tedarikçiliğine ve Filistin’e dua İsrail’e gemi ikiyüzlülüğüne artık bir son verilmesi dileğiyle” ifadelerini kullandı.