Saadet’ten Erdoğan’a yanıt: ‘Şu sandalyedeki aciz…’ demesini de unutmadık

Saadet’ten Erdoğan’a yanıt: ‘Şu sandalyedeki aciz…’ demesini de unutmadık
20 Şubat 2020 13:33

Saadet Partisi’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “FETÖ elebaşının anlaşamadığı tek isim merhum Erbakan Hocamızdır” sözlerine yanıt geldi. Partinin paylaştığı videoda “Erdoğan’ın şu sandalyedeki aciz insan hala bir iktidar, menfaat peşinde’ demesini de unutmadık” ifadesi yer aldı.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün partisinin grup toplantısında ‘FETÖ’ ile mücadeleye değinip sadece Milli Görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan’ın bu harekte karşı aldanmadığını söylemişti. Erdoğan konuşmasında vefat eden Erbakan’ın partisi Saadet yöneticilerini de ‘FETÖ’ye destek vermekle suçlamıştı.

Saadet Partisi’nden Erdoğan’a videolu yanıt geldi. Sosyal medyadan paylaşılan videoda Erdoğan’ın 2007’de Gülen cemaatine ait kapatılan Samanyolu televizyon kanalında dile getirdiği ifadeler paylaşılıyor. Buna göre Erdoğan hapis cezasını rapor alarak erteleten Erbakan için şu ifadeleri kullanıyor:

Sen bir taraftan sandalyeyle dolaşacaksın, bir taraftan hastane raporları, şunlar, bunları çıkarıp göndereceksin, ondan sonra da bu siyasi mücadelenin içerisinde gelip bir şeyler toplayabilir miyim, prim yapabilir miyim, bunun gayreti içerisine gireceksin. Bırakın da artık yetiştirdiğin gençler var.

 

 

KARAMOLLAOĞLU: ŞU SANDALYEDEKİ ACİZ İNSAN DEMESİNİ DE UNUTMADIK

 
Saadet Partisi’nin Erdoğan’a karşı paylaştığı videoda ise Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun “Erbakan için söyledikleri bu sözler bugün güzel. Ama biz kendisinin yeri geldiğinde Samanyolu televizyonuna çıkıp “Şu sandalyedeki aciz insan hala bir iktidar, menfaat peşinde” demesini de unutmadık” dediği paylaşılıyor.

Karamollaoğlu sözlerinin devamında şöyle konuşuyor:

 

Biz kimsenin gayrimeşru taleplerine “Evet” demeyiz. Kendisi onlarla beraber on sene birlikte hareket etti. On sene. Son üç sene ihtilaflı geçti ama sonunda da bir ihtilal denemesi patlak verince araları bozuldu. Şimdi tutup bizi onlarla yürüyoruz diye itham ediyorlar. Ya’hu el-insaf. Pensilvanya’dan bir teklif gelmeden üst makamlara kimse atanamıyordu bu memlekette. Biz atamadık ki, kendileri atadı… Kendisi de itiraf ediyor, biz hiç bağdaşmadık, hiçbir zaman. Onun için daha hayattayken Erbakan Hocamızı itham edenler, üzenler şimdi tutup da onun sanki mirasına sahip çıkıyorlarmış gibi bir tavrın içine girmeleri doğru değil.