Özel güvenlikler 'öğrenci üzerinde biber gazı kullanma' eğitimi

Özel güvenlikler 'öğrenci üzerinde biber gazı kullanma' eğitimi
12 Şubat 2013 10:20

ELAZIĞ Fırat Üniversitesi’nde görevli özel güvenlik görevlilerine Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen mesleki eğitim seminerleri kapsamında kampus içindeki olası öğrenci olaylarında biber gazı kullanılması eğitimi verildi. Eğitimde biber gazlarının nasıl sıkılacağı ve gaz maskelerinin takılması uygulamalı olarak gösterildi.

 
 
Fırat Üniversitesi’nde görevli özel güvenlik görevlilelerine Emniyet Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezi Müdürü Birol İbil, Emniyet Amiri Ufuk Şahin, Komiser Yardımcısı Alişan Sayan ve Komiser İbrahim Albayrak tarafından olası olaylara karşı eğitim verildi. Eğitimde durdurma, yakalama ve gözaltına alma, meslek etiği ve etkili iletişim, hassas noktaları koruma esasları, toplumsal olaylar ve öğrenci hareketliliği, gaz eğitimi ve özel güvenlik mevzuatı gibi konular yer aldı.
 
Elazığ Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser İbrahim Albayrak, üniversite özel güvenlik görevlilerine kampüs içindeki olaylarda olası öğrenci hareketliliklerinde biber gazı kullanımı konusunda bilgiler verdi. Biber gazının hangi durumlarda kullanılması gerektiği, insan sağlığı açısından zararları, hukuki mevzuatlarını anlatan Komiser İbrahim Albayrak, güvenlik görevlilerinin sorularını yanıtladıktan sonra; gaz maskesi kullanımını uygulamalı bir şekilde anlattı.
 
Güvenlik görevlilerini tek tek yanına çağırarak gaz maskesi taktıran Albayrak, biber gazının nasıl sıkılacağını da uygulamalı bir şekilde gösterdi.
 
Güvenlik görevlilerinin duvarda bulunan levhaya biber gazı sıkmaları esnasında çekim yapan gazeteciler, gazdan etkilendi. İki gün sürecek olan eğitimler sonunda başarılı olan güvenlik görevlilerine yetki sertifikaları verilecek.