Örgütler ittifak istemiyor!

Örgütler ittifak istemiyor!
30 Temmuz 2023 16:00

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaklara 39 vekil vermesi, CHP teşkilatlarınca tartışılıyor. Teşkilatların ittifak istemediği öne sürülüyor. Genel seçimlere Millet İttifakı çatısı altında giren CHP ve İYİ Parti’de teşkilatların yerel seçimler için yeni bir ittifak kurulması fikrine karşı oldukları belirtiliyor.

 

 

Yenişafak gazetesinin haberine göre, CHP teşkilatları ellerindeki belediyelerin gitmesi ihtimalini öne sürerken, İYİ Parti teşkilatları da ittifaka sıcak bakmıyor.

Seçim sürecinde ittifak ortaklarını Zafer Partisi’ne verdiği vaatlerle şaşırtan Kılıçdaroğlu, kendi teşkilatını da ittifak ortaklarına verdiği 39 milletvekili ile üzmüştü.

Habere göre, yerel seçimlere doğru gidilirken CHP teşkilatlarını aynı senaryonun gerçekleşmesi endişesi yaşanıyor

Olası bir ittifaka karşı çıkan teşkilatlardan, ‘elimizdeki belediyeler gitmesin’ çağrıları yükselmeye başladı.

Kılıçdaroğlu ise yerel seçimler öncesi ‘zafiyet’ imajını silmek için parti tabanını ve teşkilatını kontrol altında tutmaya çalışıyor.

 

 

BÜYÜKŞEHİRLER ENDİŞESİ

 

 

CHP il ve ilçe teşkilatları seçimlerden sonraki süreçte yaşanılan parti içi karışıklığın yerel seçimlerde bazı büyükşehirleri kaybetmeye etkisinin olabileceği belirtiliyor.

Habere göre, bir diğer endişe ise İYİ Parti başta olmak üzere diğer partilere belediyelerin verilmesinin teşkilatlar açısından olumsuzluk doğurabileceği.

Cumhurbaşkanlığı’nı kazanmak için vekil verilmesine göz yumulduğunu belirten teşkilat mensupları, mahalli seçimlerde aynı sonucun alınmasının, 1 yıl içerisinde teşkilat dinamiğini bozacağı değerlendirmesini yapıyor.