Ordu Altınordu belediye başkanı Ulaş Tepe: Yaptıklarımız kadar yaptırmadıklarımız da çok kıymetli olacak

Ordu Altınordu belediye başkanı Ulaş Tepe: Yaptıklarımız kadar yaptırmadıklarımız da çok kıymetli olacak
13 Nisan 2024 09:30

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart Yerel Seçimleri’nde sürprize imza attığı yerlerden biri de Ordu’nun merkez ilçesi Altınordu oldu. Bir önceki dönem Gülyalı Belediye Başkanlığı yapan 33 yaşındaki CHP’li Ulaş Tepe, 2013’te kurulan Altınordu’yu iki dönemdir yöneten AK Parti’nin adayına 12 puan fark atıp yüzde 49,69 oy oranına ulaşarak Ordu’nun en büyük ilçesini kazandı.

 

 

Altınordu, büyükşehir olmadan önce Ordu Belediyesi’ni belirleyen sınırlara sahip bir merkez ilçe. Eğer kent eski statüsünde olsaydı seçim sonuçları haritasında Ordu da kırmızı renkte olacaktı. Bugünkü Altınordu olan Ordu’yu CHP en son 47 yıl önce Kazım Türkmen ile kazanmıştı.

 

Karadeniz Bölgesi’nde sosyal demokrat siyasi çizginin gelecekte önemli temsilcilerinden olması beklenen Ulaş Tepe, genç yaşında bu zorlu görevi teslim ederek kendisine güvenenleri boşa çıkarmadı. Genç yaşına rağmen önce Gülyalı ilçesinde ardından Altınordu’da belediye başkanlığını kazanan Tepe, partisinin kazandığı zaferin mimarı olarak görülüyor.

 

 

Ulaş Tepe, Altınordu’nun en genç belediye başkanı oldu.
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe ile seçim zaferinin ardından Gazete Duvar’dan Fatih Saygın’a konuştu. Tepe’nin adaylığından projelerine, seçim zaferinden gelecekteki siyasi kariyerine ilişkin birçok başlıkta sorularımıza yanıtı şu şekilde oldu:

 

 

‘BİZ KAZANINCA KİMSE KAYBETMEDİ’
Ordu’nun merkezini ve en büyük ilçesini kazandınız. Bu nasıl gerçekleşti, başarınızı neye bağlıyorsunuz?

Bu seçimi bütün Altınordu’yla beraber kazandık. Benim için çok büyük bir onur ve çok büyük bir gurur. Bu bir zafer değil, hepimizin bir başarısı. Çünkü biz savaşta değildik, savaşa da gitmiyorduk. Dolayısıyla her gittiğimiz yerde şunu ifade ediyorduk; biz kazanınca hiç kimse kaybetmeyecek. Hiç kimsenin kaybetmediği bir seçim oldu. 31 Mart’ta sandığa atılan her oya sahip çıkan bir belediye başkanıyım. Çünkü sandığa giden herkesin temel derdi, Altınordu’nun sorunlarından arınmış, konforlu daha yaşanabilir bir yer olmasıydı.

AK Parti’ye veya diğer siyasi partilere oy vermiş herkesin oyuna sahip çıkacağım. Bu saatten sonra herkesin belediye başkanıyım. Hangi mahalleden ne kadar oy aldığımıza bakmadan herkesi kucaklayarak çalışacağız. Kırsal mahallelerimizde oylarımızda çok ciddi bir artış var. Eski Ordu belediye sınırları dediğimiz sınırlarda bir mahalle dışında bütün mahallerde birinci çıktık. Bu çok büyük bir başarı.

Bu başarıyı sadece kişisel olarak anlatmak doğru olmaz. Altınordu’da bir ittifak kurduk. Altınordu’nun zaferi sevgi ittifakının bir başarısı. O yüzden ben başarılarından dolayı herkesi kutluyorum. Bu başarıda 120 gün boyunca sahada inanarak çalışan herkesin emeği var. Sabah saat beşte başlayıp gece yarılarına kadar devam eden bir tempom vardı. Özellikle son haftada Ramazan’la beraber çok daha ciddi bir tempo oldu. İftarıyla, sahuruyla, teravihiyle, kırsal-kent demeden her yerde hemşehrilerimizle kucaklaştık. Hemşehrilerimiz de bu çalışmanın karşılığını verdi. Bu saatten sonra artık daha fazla çalışacağız, tam yol ileri.

 

 

‘BU KADAR FARKI BEKLEMİYORDUM’
Altınordu seçimin kritik geçeceği yerlerden biri olarak görülüyordu. Ancak siz yüzde 49’la en yakın rakibinize 12 puan fark atarak kazandınız. Bu kadar farkı bekliyor muydunuz?

Açıkçası bu kadar farkı ben de beklemiyordum. Bana da sürpriz oldu. Seçimi kazanacağımızı, önde bitireceğimizi sokakta görüyordum. Ama bu kadar ciddi bir fark atacağımızı açıkçası farketmedim. Fakat insanlar çok sessizdi. Özellikle Altınordu’daki siyasetsiz seçmenin tamamının tercihi bizden yana oldu. AK Parti’nin adayı da 5 yıldır görev yapan yıpranmamış bir isimdi. Ama ona rağmen hemşehrilerimiz tercihini bizden yana kullandı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de inşallah canla, başla, gayretle daha iyisini, daha güzelini yapacağız.

Seçimden önce yaptığımız röportajda ‘betona değil sosyal projelere’ öncelik vereceğinizi, çocuk ve kadın başta olmak üzere insana dokunan işler yapacağınızı söylemiştiniz. Ekonomik krizin derinden hissedildiği bu dönemde Altınordulu vatandaşlara dokunan ne tür uygulamalarınız olacak?

Seçimden önce verdiğimiz tüm sözlerimizin arkasındayız. Bizim hiç uçuk kaçık projemiz yok. Bütün projelerimiz insana, kadına, çocuğa yaşama dokunan işler olacak. İlk 100 gün içerisinde yapacaklarımız var, bunları adım adım planlayacağız.

Sosyo-ekonomik durumu düşük olan mahallerimizde yaşam merkezleri yapacağız. Bunların içerisinde gündüz bakım evleri, yaşlı bakım evleri ve kreşler olacak. Altınordu’daki her bir çocuğumuzun beslenme çantasını biz sağlayacağız. Çocuklarımız beslenmede eksiklik hissediyor. Biz Altınordu Belediyesi olarak onlara destek vereceğiz.

Göreve gelir gelmez bütün birimlerimize gerekli talimatları verdik. Birimlerimizden aldığımız bilgilerle durumumuzun fotoğrafını çekeceğiz. Hem mali tablomuzu hem yarım kalan projeleri detaylı bir şekilde inceliyoruz. Çok kısa bir zaman içerisinde Altınordu’nun değişimi ve dönüşümü için işe koyulacağız. Bizden kimse uçuk kaçık proje beklemesin. Bütün projelerimiz çocuğa dokunacak, kadına dokunacak, yaşama dokunacak ve Altınordu’nun ihtiyacı olan işleri olacak.
‘TURİZMDE PAYIMIZI ARTIRACAĞIZ’
Altınordu Karadeniz kıyısında sahilleri, yürüyüş alanları ile doğal güzelliğini koruyan ender yerlerden biri. Fakat Körfez ülkelerinden gelen turistlerle yaşanan turizm hareketliliğinden Trabzon ve Rize kadar pay alamıyor. Başkanlığınız döneminde turizm payının artması için çalışmalarınız olacak mı?

Ben turizmcilerle de buradaki bütün seyahat acenteleri ile de bir araya gelerek görüştüm. Altınordu turizm fuarlarını takip eden bir belediye değildi. Altınordu Belediyesi olarak biz bütün fuarları takip eden, bütün fuarlarda standını açan ve Ordu’yu dünyaya tanıtan bir anlayışla çalışacağız. Uçuş saatlerimizle ilgili çok ciddi şikayetler var. Onunla ilgili bir lobi çalışması yürüteceğiz.

Ordu’nun bu doğal güzelliğini dünyaya hep beraber tanıtacağız ve bundan da kente bir katma değer kazandıracağız. Burada özellikle gençlerin istihdamın içerisinde olabilecekleri alanlar yaratacağız. En önemlisi de özellikle kırsal doğal güzelliklerimizi, buradan uzakta olan bütün hemşerilerimize açmak için çalışma yapacağız. İkinci yılın sonunda Ordu’ya gelen turist sayısında çok ciddi bir artışı hep beraber başarmış olacağız.

 

 

‘ORDU UYUMSUZLUKTAN ÇOK KAYBETTİ, BEN UYUMLUYUM’
Ordu’da Büyükşehir Belediyesi AK Parti’de kaldı. Sizin merkez ilçe olarak CHP’den belediye başkanı seçilmenizin bir uyumsuzluk yaratacağını düşünüyor musunuz?

Ben yapı gereği uyumlu bir insanım. Seçimden önce de çatışmaya değil çalışmaya geldiğimi söyledim. Büyükşehir belediyemizle danışan, dayanışan, konuşan, doğru iletişim kuran bir belediye başkanı olmaya söz vermiştim. Geçmiş dönemde maalesef aynı siyasi partilerden olmalarına rağmen Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Altınordu çok uyumsuz çalıştılar. Uyumsuzluk yüzünden Ordu 5 yıl kaybetti. Biri kavşak yaptı, öbürü kavşağa gelen yolu kapattı.

Ordu’ya 4 yıldan beri imarla ilgili çivi takılmadı. Bütün bunlarla ilgili ben şehrim adına egodan, kibirden uzak olarak üzerime düşen bütün sorumlulukları yapmaya hazırım. Bu saatten sonra bizimle uyumlu çalışması gereken Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Büyükşehir Belediye Başkanımız da inanıyorum ki benzer uyumu gösterecektir. Bizi karşısına alacağını düşünmüyorum.

Altınordu’nun tercihi bizden yana oldu. Yapılacak olan uyumsuzluk hem şehrimizle zıtlaşmak hem de şehrimizin vermiş olduğu karara saygı duymamak anlamına gelir. Ben üzerime düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğim. Resmi kurumlarımızla, kamuyla, devletimizin bütün birimleriyle Altınordu için çalışacağım. Eğer bir haksızlığa maruz kalırsak da bunu yüksek sesle hemşerilerimize beyan edeceğim. Doğru yapılan işi de yine yüksek sesle söyleyeceğim. Zaten insanların da bizi seçmelerindeki temel amaç bizim doğruya doğru, eğriye eğri diyen bir tarzımız olmasıdır.

 

 

‘HEMŞEHRİLERİM BİZİ NEREDE GÖRMEK İSTERSE ORADA OLURUM’
Kişisel olarak da bir başarı hikayesi yazıyorsunuz. 2019’da henüz 28 yaşındayken Gülyalı Belediye Başkanı seçildiniz. 33 yaşında da Altınordu’nun en genç belediye başkanı oldunuz. Ulaş Tepe’nin bir sonraki adımı büyükşehir belediyesi mi olacak ya da gelecekte sizi nerede göreceğiz?

Belediye başkanlığı ilkokul 3’üncü sınıftan beri hayalimdi. Bu hayalim için eğitim hayatımda kendimi geliştirdim, yerel yönetimler alanında yüksek lisans eğitimi aldım. Daha sonraki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nde İl Gençlik Kolları Başkanı, Gülyalı ilçe sekreteri, Gülyalı Belediye başkanı oldum. Sonra partim beni Altınordu’ya belediye başkan adayı gösterdi ve Altınordu’da çok ciddi bir başarıyı hep beraber elde ettik. Buradaki hemşehrilerimiz bize nerede ihtiyaç duyarsa ben orada olmaya devam edeceğim. Önce Altınordu’da 5 yıl güzel işler yapmayı planlıyorum. Ondan sonraki süreçte de adım adım hemşehrilerimiz bizi nerede görmek isterse orada olmaya devam edeceğiz.

 

 

‘YAPTIKLARIMIZ KADAR YAPTIRMADIKLARIMIZ DA KIYMETLİ OLACAK’
Hemşehrilerim bana böyle bir onur yaşattığı için çok mutluyum. Karadeniz’in en büyük ilçelerinden bir tanesi Altınordu, Ordu’nun da göz bebeği. Buraya gözümüz gibi bakacağız ve yaptıklarımız kadar yaptırmadıklarımız da çok kıymetli olacak. Çevreye, doğaya önem veren bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğiz. Bundan sonraki süreçte de yine kararı verecek olan hiç şüphesiz hemşehrilerimizdir.

Gülyalı Belediye Başkanı’yken bana herkes Altınordu belediye başkan adayı olmamı söylemişti. Ben de bu sese kulak verdim. Bundan sonra süreçte de sokağın sesine her zaman kulak veren, insanları dinleyen bir anlayışla beraber hareket edeceğiz. Şimdi 5 yıllık çok güzel bir Altınordu serüvenimiz başladı. Bütün derdimiz işimiz, gücümüz Altınordu olacak.