MHP’li Adan: Bu pakette eksen kayması olmuştur

MHP’li Adan: Bu pakette eksen kayması olmuştur
20 Eylül 2013 13:45

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, hükümetin yürüttüğü demokratikleşme paketini eleştirerek, “Sinsice, bin yıllık değerler ile kurulmuş olan Türk Devleti’nin kuruluş idaresini bozmaya çalışıyorlar ve artık bu pakette eksen kayması olmuştur” dedi.

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Tekirdağ’da parti teşkilatını ziyaret etti. Ardından Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda partililere seslendi. Adan, 5 Ekim’de İstanbul’da 7’ncisi yapılacak olan ‘Milli değerleri koru ve yaşat’ mitingiyle ilgili vatandaşları bilgilendirme turuna çıktığını söyledi. Konuşmasında hükümetin gündeminde olan demokratikleşme paketini eleştiren Adan şöyle konuştu:

 

“Anayasanın tamamına 12 Eylül darbe anayasası diyerek Türk milletinin bin yıllık kazanımları, bin yıllık değerleri ile kurulmuş olan Türk Devleti’nin kuruluş idaresini bozmaya çalışıyorlar. Sanki bu anayasanın ilk üç maddesi 12 Eylül’ün getirdiği yasalarmış gibi kamuoyunu aldatmaya çalışıyorlar. Ülkenin resmi dili Türkçe bunu bozmaya çalışıyorlar, eğitim dilini bozmak istiyorlar. Çok milletli bir Cumhuriyete Türkiye’yi taşımak istiyorlar.”

 

Konuşmasının ardından Adan, Tekirdağ’dan ayrıldı.