Küçük göğüslü kadınlarda meme büyütme psikolojiyi olumlu etkiliyor!

Küçük göğüslü kadınlarda meme büyütme psikolojiyi olumlu etkiliyor!
20 Nisan 2018 12:15

Göğüsler, ilk çağlardan beri kadınlarda cinselliğin en önemli simgesidir. Aynı zamanda çoğu kültürde büyük göğüsler doğurganlığın göstergesi olarak kabul edilir.

 

 

Küçük göğüslü kadınlar bilinçaltlarındaki göğüs algısına uymadıkları için psikolojileri olumsuz etkilenebilir. İstenilen kıyafetlerin giyilememesi, beğenilmeme korkusu kişinin sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyebilir. Hatta kendilerini farklı ve eksik hissedebilirler.

Bazı kadınlar ise küçük göğüslerin büyük bir rahatlık olduğunu düşünür ve psikolojik veya sosyal açıdan hiçbir problem yaşamazlar.

Küçük göğüsleri ile mutsuz olan ve daha dolgun göğüsler isteyen kadınlar için tek kalıcı çözüm göğüs büyütme ameliyatlarıdır. Gelişen teknoloji ile göğüs büyütme ameliyatları kolaylaşmış ve iyileşme süreci kısalmıştır. Son jenerasyon silikon protezler eski silikon protezlere oranla çok daha dayanıklı ve güvenlidir.

Yerleştirilecek silikon protezin şekli ve boyutu kişiye özel planlanır. Göğüs büyütme ameliyatı düşünen kadınlar, boyutları belirleme konusunda karar vermekte zorluk çekerler. Göğüs boyutuna karar verirken zorluk çeken kadınlara karar aşamasında yardımcı olacak birkaç önemli nokta vardır.

  • Omuz genişliği
  • Bel ve kalça ölçüleri
  • Kilo ve boy
  • Cilt elastikiyeti

Bu faktörler göz önüne alınarak vücut ölçüleriyle oranlı ve kişinin istek ve beklentilerini karşılayacak ideal göğüs boyuna kolayca karar verilebilir.

Yapılan araştırmalara göre en çok uygulanan ve ameliyat sonrası tatmin oranının en yüksek olduğu göğüs estetik ameliyatı göğüs büyütmedir. Kadınlar, göğüs büyütme ameliyatlarından sonra özgüvenlerinin arttığını, istedikleri kıyafetleri rahatlıkla giyebildiklerini ve hatta cinsel birlikteliklerinden daha çok zevk aldıklarını belirtmişlerdir.

 

Prof. Dr. Bekir Atik

Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

 

https://www.instagram.com/prof.dr.bekiratik/

https://www.facebook.com/prof.dr.bekiratik/