İzmit’te 12 dönüm alan kül oldu

İzmit’te 12 dönüm alan kül oldu
16 Eylül 2013 12:45

İzmit’in Arızlı Konutları yakınında Ağaköy mevkiinde dün akşam çıkan ve ormanlık alanın yanı sıra üzüm bağları ile meyva bahçelerini de kül eden yangında, 12 hektarlık alanın yandığı belirlendi.

 

Helikopterle havadan yapılan müdahaleyle yangın akşam saatlerinde kontrol altına alınıp gece yarısı söndürüldü. Yangının 5 ayrı noktadan başlaması nedeniyle kasıtlı çıkarılmış olabileceği ihtimaliyle geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

 

Dün saat 17.30 sıralarında başlayan ve yükselen dumanları kilometrelerce uzaktan görülen yangına önce Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Gündoğdu Köyü’ne de yakın noktada olan üzüm bağlarının bulunduğu yerde 5 ayrı noktada başladığı ileri sürülen yangın hızla büyüyerek üzüm bağları, meyva bahçelerinin ardından çam ormanına da sıçrayınca, helikopter desteği istendi. Yardıma gelen iki helikopterin havadan müdahalesi sayesinde yangın kontrol altına alınabildi. Gece yarısına kadar Kocaeli’nin yanı sıra Sakarya, İstanbul ve Kocaeli’nin ilçelerinden gelen 12 arazözün çalışmasıyla yangın ancak gece yarısına doğru tamamen söndürüldü.

 

Yaklaşık 12 hektarlık alanı kül eden yangınla ilgili olarak bölgede Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tedbirlerini sürdürüyor. Bugün de yer yer soğutma çalışmaları yapılıyor. Kasıtlı olarak çıkarıldığı ihtimali bulunan yangınla ilgili olarak soruşturma sürüyor.