‘İsmi geçen adayların hiçbir talebi yokken Cumhurbaşkanı Erdoğan bu isimleri bilerek kamuoyuna sunuyor’

‘İsmi geçen adayların hiçbir talebi yokken Cumhurbaşkanı Erdoğan bu isimleri bilerek kamuoyuna sunuyor’
12 Nisan 2022 10:13

İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray Cumhurbaşkanlığı adaylığında ismi geçen adayların hiçbir talebi yokken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu isimleri bilerek kamuoyuna sunduğunu ileri sürdü.

 

 

Gazeteci Şirin Payzın, İYİ Partili Aytunç Çıray’a Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için isminin geçmesini değerlendirmesini isterken “ AK Parti kaynaklı bir operasyon” cevabını aldı.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray’dan Mansur Yavaş’ı kastederek Cumhurbaşkanı adaylığı için bir takım adayların bilerek isminin pompalandığını iddia ederken Millet İttifakı üzerine bir oyun oynandığını ileri sürdü.

 

 

AK PARTİ KAYNAKLI BİR OPERASYON

 
Halk TV’de Şirin Payzın’ın sunduğu Sözüm Var programında konuşlan Aytun Çıray bu büyük oyunu burdan açıklamak isterim derken şu ifadeleri kullandı:

“Bana sorarsanız AK Parti kaynaklı bir operasyon. AK Parti tarafından bir takım adaylar dayatılıyor ve pompalanıyor. Yalnız bu pompalamayı yaparken sakın yanlış anlamayın. İsmi geçen kişilerin bu olay da en ufak bir dahli yok. Fakat onların ismini kullanarak bir yükseltme projesiyle günü geldiğinde eğer bu adaylardan biri gösterilmezse Millet İttifakı seçmenine toplumsal hayal kırıklığı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu büyük oyunu buradan açıklamak isterim”