İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey

İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey
3 Ağustos 2019 13:00

İş sağlığı ve iş güvenliği konularında yapılan düzenlemeler ve getirilen yönetmelikler sayesinde artık birçok görev zorunlu haline getirilmiş durumda.

 

 

İş güvenliği uzmanlarıda iş yerlerinde zorunlu bulundurulması gereken bir göreli olarak gösterilmesinin ardından, iş yerlerinde iş güvenliği uzmanı bulundurması gereken işletmeler bu alanda hizmet verecek bireyleri aramaya koyuldu. Peki iş güvenliği uzmanı nedir? Kısaca açıklamak gerekirse , iş sahalarında görev yapmak üzere donanım sahibi tüm teknik disiplindekiler iş güvenliği uzmanı olarak adlandırılır. Peki iş güvenliği uzmanı herkes olabiliyor mu? İş güvenliği uzmanı olmak için istenilenler neler? Sınav süreci nasıl oluyor? Eğitimler neler? İşte iş güvenliği uzmanlığı ve iş güvenliği uzmanlığı eğitimi hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu yazımızda bulacaksınız!

Herkes İş Güvenliği Uzmanı Olabilir Mi?

Yukarıda Bakanlığı yürüllüğe soktuğu yönetmelikle iş güvenliği alanında büyük bir patlama yaşandı ve işyeri sahipleri harıl harıl iş güvenliği uzmanlığı eğitimine sahip bireyleri aramaya başladı. İş güvenliği alanında iş imkanı bulmak isteyen bireylerin en merak ettiği konu ise iş güvenliği uzmanı kimler olabilir? sorusu oluyor. Peki herkes iş güvenliği uzmanı olabilir mi? Tabii ki hayır. İş güvenliği uzmanı olabilmek için, bireylerin Mimar, Mühendis, Teknik Öğretmen, Fizik Kimya Biyoloji Lisans veya İş sağlığı Güvenliği Ön Lisans bölümlerinden en az birinden mezun olmaları gerekmektedir. Peki iş güvenliği uzmanı olabilmek için ne gerekli? İnternet bu konu hakkında uzun uzzun onlarca hatta yüzlerle yazı mevcut. Ancak lafı uzatmaya hiç gerek yok, iş güvenliği uzmanı olabilmek için ÇSGB ve ÖSYM hazırladığı sınavdan başarılı sonuç almanız gerekmektedir. Bu sınava girmeden önce ise iş güvenliği uzmanlığı eğitimi almanız şart!

İş güvenliği uzmanlığı eğitiminden kısaca bahsetmek gerekirse; Mühendislik, mimarlık, teknik öğretmenlik ve fen-edebiyat fakültelerinin fizik, kimya ve biyoloji bölüm mezunları ile İSG ön lisans mezunları ÇSGB tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında 90 saat yüz yüze – 90 saat uzaktan eğitim (180 saat teorik) ve 40 saat pratik eğitimin ardından iş güvenliği uzmanı olabilmek için ÇSGB ve ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarına katılıyor.Yılda iki kez düzenlenen ve 50 sorunun sorulduğu İSG Sınavında, 35 ve üzerinen doğru cevap vererek 70 ve üzerinden başarı elde etmek gerekmektedir. Siz de iş güvenliği uzmanlığı eğitimi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için https://www.yontemakademi.com.tr/is-guvenligi-uzmanligi-egitimi adlı internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitiminde Yöntem Akademi’yi Tercih Edin!

ÇSGB tarafından yetkilendirilmiş olan Yöntem Akademi, iş güvenliği uzmanlığı eğitiminde başvurabileceğiniz kaliteli, güvenilir ve profesyonel olan sayılı adreslerin başında geliyor.  Siz de iş güvenliği uzmanlığı eğitimi ve Yöntem Akademi hakkında daha fazla bilgi edinmek için hemen buraya tıklayabilirsiniz!