Irak'ta siyasi krizin çözümü için görüşmeler sürüyor

Irak'ta siyasi krizin çözümü için görüşmeler sürüyor
16 Şubat 2013 15:31

Irak’ta Ulusal İttifak başkanı İbrahim El Caferi, İslami Yüksek Konseyi başkanı Ammar El Hekim’i ziyaret etti.

 

 

Görüşmede ülkedeki gelişmeler ve vatandaşların talepleri ele alındı, siyasi krizin çözümünde Ulusal İttifak’ın önemli rolu olduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca kronik bir hal alan siyasi krizden çıkmak için mantıklı ve uzun vadeli bir çözümün üretilmesinin önemi vurgulandı.

 

 

 

Caferi ve El Hekim, görüşme ardından ortak basın toplantısı yaparken soruları yanıtladı. İslami Yüksek Konseyi başkanı Ammar El Hekim, siyasi krizin giderilmesi için önemli ve ciddi adımların atılması gerektiğini, Irak halkının en çok huzur ve istikrara ihtiyacı olduğunu, görüşmede en çok güney-kuzey ve batı bölgelerdeki halkın taleplerinin ele alındığını söyledi.

 

 

 

Ulusal İttifak başkanı İbrahim El Caferi ise, krizin çözüm yollarına konulan tüm engellerin kaldırılması gerektiğini, Irak’ın bu darboğazdan çıkması ve ülkenin bir an önce huzur ve refaha kavuşması gerektiğini söyledi. El Caferi, göstericilerin taleplerinin yerine getirilmesi kadar bu gösterileri fırsat bilip kargaşa yaratanlara da izin verilmemesinin de önemli olduğunu ekledi.