Hafize Gaye Erkan’ın görevden alınmasına ilişkin yeni detaylar

Hafize Gaye Erkan’ın görevden alınmasına ilişkin yeni detaylar
5 Şubat 2024 11:51

Yandaş gazeteci Cem Küçük, Hafize Gaye Erkan’ın babası için “İstemediğini işten attırdı. Her işe dâhil oldu” dedi. Bakan Mehmet Şimşek’in durumu AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a anlattığını belirten Küçük, “Erdoğan ‘İstediğini yapabilirsin’ dedi. Şimşek tam yetkili olarak Gaye Erkan’ı görevden aldı ve yerine Fatih Karahan’ı atadı” ifadelerini kullandı.

 

Fotoğraf: Bloomberg

 

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Hafize Gaye Erkan’ın görevden alınmasına ilişkin detayları paylaştı.

Esas sorunun Hafize Gaye Erkan’ın babası olduğunu belirten Küçük, “Merkez Bankası, İstanbul Ataşehir’de. Babası burayı ‘ailenin konağı’ zannetti! İşlere karıştı. İstemediğini işten attırdı. Her işe dâhil oldu” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in durumu AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a anlattığını belirten Küçük, “Erdoğan ‘İstediğini yapabilirsin’ dedi. Zaten Şimşek de artık Gaye Hanımla bu işin gitmeyeceğini gördü. Şimşek tam yetkili olarak Gaye Erkan’ı görevden aldı ve yerine Fatih Karahan’ı atadı. Zaten Resmî Gazete’de Gaye Hanım için ‘görevden alındı’ yazıyor” bilgilerini paylaştı.