Gezilecek yerler

Gezilecek yerler
29 Ağustos 2017 10:26

Yoğun iş temposundan sıyrılmak ve rahat bir nefes almak herkesin hakkıdır.

 

 

Oldukça yoğun geçen takviminizde kendiniz için de yer ayırmanız hem ruhen hem de bedenen kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Kendinize zaman bulamamanızın nedeni olanakları yaratmamak ve plansız yaşamakla ilgilidir. Mesela bir hafta sonu tatilini farklı yerler gezerek veya kendinizi son derece dinlendirebilecek aktiviteler yaparak geçirebilirsiniz. Gezme ve görme konusunda en çok sorun olan durumlardan biri de gezilecek yerler konusunda çok fazla bilgi sahibi olmamaktır. Bunun için de gitsek nereye gideceğiz diye düşünüp hep erteleyerek hoş vakit geçirmenizi de engelliyorsunuz. Siz de tatil zamanlarınızı geçireceğiniz yeri araştırırken öncelikle yurtdışı bir seyahat mi, yoksa yurtiçinde bir seyahat mi? Ona karar vermelisiniz. Eğer yurtdışı bir seyahat veya gezi düşünüyorsanız Normandiya bölgesinin başkenti Rouen, Roterdam, Doğu Londra’ nın en gözde bölgelerinden olan Dagenham, İzlanda’nın başkenti Reykjavik veya İsveç’ te yer alan Lysekil’i tercih edebilirsiniz. Bu harika ve görülesi yerleri ziyaret etmeniz hem farklı yerler, şehirler görme anlamında hem de genel kültür anlamında sizi oldukça memnun edecektir. Tabii öncelikle güzide ülkemizin güzel yerlerini gezip, görmek gerekli. Ülkemizde bulunan o kadar harikalar var ki adını bilsek yeri görmemişizdir, yeri görsek adını bilmiyoruzdur. Ülkemizin güzellikleri ve güzel bölgelerini maalesef çoğumuz bilmiyoruz ve tasnif edemiyoruz. Bunun için de yurt dışı gezilerinden önce Türkiye içerisindeki bilmediğimiz, görmediğimiz yerlere gitmemiz ülkemizi en iyi şekilde tanımak için daha faydalı olacaktır. Ülkemizin dört tarının da denizlerle çevrili olması ve Doğusundan Batısına kadar oldukça müthiş güzelliklere sahip olması gezmek için son derece yeterlidir.

 

Karadeniz, Akdeniz, Ege, Marmara, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güney doğusu ile her yeri ayrı güzelliğe sahip olması ve Doğu Batı sentezinin en iyi şekliyle ülkemizde bulunması da bizler için çok büyük avantajdır. Her gittiğiniz bölgede farklı şive, farklı mimari ve farklı yöresel lezzetler de ülkemize neden çok turist geldiğinin en açık kanıtıdır. Sizin de yurtiçi olarak ülkemizin görmediğiniz güzellikleri varsa gezi rehberi ve diğer tanıtıcı rehberlik hizmetlerinden faydalanabileceğiniz kurumları ve firmaları tercih edebilir ve yararlanabilirsiniz. Kısıtlı bir zamana sahipseniz ve gezilecek ve gayet kaliteli vakit geçirmeyi düşünüyorsanız buraları tercih edebilirsiniz:

 

-Kitap okumayı seviyor ve aynı zamanda araştırmacı ruhunuzda ön planda biri iseniz İstanbul’ un önemli kütüphanelerinden olan ve tepebaşı Beyoğlu’ da bulunan İstanbul Araştırma Enstitüsü kütüphanesini ziyaret edebilirsiniz. Bunun yanı sıra yine sıklıkla ziyaret edilen ve oldukça rağbet gören Salt araştırma kütüphanesi, İstanbul Modern kütüphanesi, Atatürk kitaplığı ve Beyazıt devlet kütüphanelerini de ziyaret ederek bilgi yolculuğuna çıkabilirsiniz.

 

-Mutlaka görülmesi ve gezilmesi gereken yerlerden olan Trabzon’ u da tercih etmelisiniz. Trabzon’ da gezilmesi gereken yerlerden en önemlileri de Trabzon kalesi, Boztepe şehir manzarası, Sümela manastırı, Trabzon müzesi, Gülbahar Hatun cami, Sultan Murat yaylası, Atatürk köşkü müzesi ve Çaykara Uzun göl’ dür.

 

-Dünya’ nın ilk kum heykeli müzesini de Antalya’ da ziyaret edebilir ve 12 ülkeden gelen kum heykeltıraşlarının yaptığı eserleri de burada görebilirsiniz. Kültür turizmi kategorisinde oldukça farklı bir deneyim olabilir.

 

Tüm bu özel yerleri birkaç gününüz varsa ya da hali hazırda girmiş olduğumuz bayram tatili dolayısı ile de gezebilirsiniz. Bayram tatilinde bu tür kültür turizmi faaliyetlerini buralarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Fakat bayram izninizi tatil yerlerinde geçirmek istiyorsanız onun için de birkaç tüyo verebiliriz. Tatil planınız henüz yapmadıysanız ve tatilinizi bayramla birleştirmek istiyorsanız Antalya sizin için oldukça iyi bir seçenek olacaktır. Sadece denizi, kumu ile değil bunun yanı sıra doğal güzellikleriyle de sizin tüm stres ve sıkıntınızı atmanıza yardımcı olacak. Antalya’ da tatilinizi yaparken aynı zamanda ziyaret edebileceğiniz yerleri de şu şekilde sıralayabiliriz:

 

-Düden şelalesi

-Hadrian kapısı

-Antalya müzesi

-Köprülü kanyon

-Kaleiçi

-Karaalioğlu parkı

-Cam piramit

-Termessos kaplıcaları

 

Antalya’nın başlıca gezilecek olan bu yerlerini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Tatilde otelinize kapanmak yerine bu güzel yerleri ziyaret ederek albümünüzü birbirinden farklı ve bir o kadar da güzel fotoğraflarla bezeyebilirsiniz.