Gezdirme desen onda, ihale desen onda!

Gezdirme desen onda, ihale desen onda!
26 Nisan 2023 08:29

AKP’li isimler tarafından yönetilen belediyelerin, AKP’de aktif siyaset yapan isimlere verdiği yüksek bedelli kamu ihalelerine bir yenisi daha eklendi. Toplam 1 milyar TL’yi aşan borcuna karşın 2022 yılında önce muhtarları, ardından ise il başkanı ve milletvekillerini ülke ülke gezdirdiği ortaya çıkan AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Güneş Enerji Santralı yapımına yönelik ihalesinin AKP’de aktif siyaset yapan bir isme verildiği ortaya çıktı.

 

 

Yücel Yılmaz yönetimindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 Mart’ta, “Çayırhisar Yerleşkesi 900 KWE Çatı Üzeri Güneş Enerji Santralı (GES) Yapım İşi” ihalesi gerçekleştirdi. Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre kamu ihalelerinde, “İstenmeyeni eleme aracı” olarak kullanıldığı gerekçesiyle eleştirilen pazarlık 21/B yöntemiyle gerçekleştirilen ihale kapsamında dört şirket teknik şartnameyi inceledi.

 

 

SÖZLEŞME 17,5 MİLYON TL

 

 

Balıkesir Belediyesi’nin Çayırhisar’da bulunan yerleşkesinde düzenlenen ihaleye verilen teklif sayısı ise iki oldu. İdarenin 17 milyon 305 bin 139 TL yaklaşık maliyet hesabı çıkardığı ihaleye verilen en yüksek teklifin 19 milyon TL, en düşük teklifin ise 17 milyon 499 bin TL olduğu bildirildi. Teklifler üzerinde inceleme yapan komisyon heyeti, 27 Mart’ta nihai kararını verdi. AKP’li belediye ile ihaledeki en düşük teklifin sahibi Ar As Enerji Madencilik Danışmanlık Organizasyon isimli şirket ile 17 milyon 499 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

 

 

AKP YÖNETİCİSİ

 

 

AKP’li belediye ile 17 milyon 499 bin TL’lik sözleşme imzalaya Bingöl merkezli şirketin yönetiminden ise bilindik bir isim çıktı. AKP Bingöl İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Muhyettin Değişman’ın şirketin sahibi olduğu öğrenildi.