Erdoğan'ın avukatı TBCCI başkanı oldu

Erdoğan'ın avukatı TBCCI başkanı oldu
24 Kasım 2012 11:16

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da faaliyet yürüten Türk- İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TBCCI) yapılan seçimlerle yönetim kurulu başkanlığına ilk kez bir kadın seçildi. Başkan Seçilen Emma Edhem, Ingiliz Daily Telegraph gazetesinin bir haberine karşın Başbakan Erdoğan’ın avukatlığını yapmıştı.

 

 

Türkiye ve İngiltere arasındaki ticari hareketleri geliştirmeyi ve artırmayı amaçlayan Türk- İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TBCCI), yıllık olağan genel kurulu yapıldı. Kurul üyelerinin tamamının katılımıyla yapılan oylama ile yeni yöneticiler belirlendi. Her iki ülkedeki işadamları ile yatırımcıları bünyesinde toplayan TBCCI’ın West End bölgesindeki merkezi Bury House’da düzenlenen seçimlere katılım yüksek oldu. Toplam 21 kişilik yeni yönetim kurulunun belirlendiği bu yılki seçimlerde Başbakan Erdoğan’ın avukatlığını yapan Türk-İngiliz Hukukçular Birliği Başkanı ve TBCCI Genel Sekreteri Emma Edhem, yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

 

EDHEM: İLK KADIN BAŞKAN OLMAK MUTLULUK VERİCİ

Seçimlerin ardından katılımcılara teşekkür eden yeni Başkan Emma Edhem, “TBCCI’ın ilk kadın başkanı olmak mutluluk verici. Yönetim kurulunda daha çok kadın yöneticisinin olmasını arzu ediyorum. Yeni yılda bu yöndeki çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.

Evli ve 2 çocuk annesi olan Edhem, Türk-İngiliz ticari ilişkilerindeki verimliliğin devam ettiğini belirterek, TBCCI’ın iki ülke ticari ilişkilerinin geliştirilmesi için sürdürdüğü çabalar göz doldurduğunu ve 2013 yılında da bu verimliliğin sürmesini diledi.

 

Öte yandan, oy sayımının ardından TBCCI Genel Müdürü Yavuz Sökmen, tarafından yapılan açıklamada yeni yönetimde şu isimler yer aldı: Başkan: Emma Edhem, Başkan Yardımcıları; Ahmet İplikçi ve David Walker, Genel Sekreter; Uğur Yılmaz, Mali İşler; Enver Kannur. Yönetim Kurulu Üyeleri; Ali Eprimez, Deniz Gibson, Güray Erkan, Hasan Candan, Hüseyin Özer, Itır Sökmen, Kifaye Kaya, Nejdet Şark, Nuri Bulgurcu, Oktay Gökyıldırım, Ragıp Balcıoğlu, Ravi Goonesena, Remzi Gür ve Uğur Yılmaz oldu.

Avukat Emma Edhem, Ingiliz Daily Telegraph gazetesinin bir haberine karşın Başbakan Erdoğan’ın avukatlığını yapmıştı.