‘Erdoğan’ı zor durumda bırakan görüşme’

‘Erdoğan’ı zor durumda bırakan görüşme’
23 Mart 2023 10:18

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, AKP’nin tekrar partiye döndürmek için çaba sarf ettiği eski ekonomi kurmayı Mehmet Şimşek’in “hastalığı” üzerinden aktif siyasette yer almayacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletmesiyle ilgili kulisleri yazdı.

 

 

17 Mart 2023’te Reuters’ta yer alan Mehmet Şimşek iddiasını hatırlatan Erkin, “Bu noktada AKP içinde Şimşek’in geri dönmesini isteyen kadroları ‘liberal muhafazakar’ diye tanımlayanlar var!” dedi.

 

“Ki bu kadroların ‘2002 AKP özlemi’ içinde oldukları da konuşuluyor” diyen Erkin, “Ancak…” diyerek şunları kaydetti:

 

“Beştepe’de, ‘2002 AKP’ye karşı 15 Temmuz 2016’dan sonra oluşan paradigmayı (değerler) savunanların Mehmet Şimşek hamlesine karşı çıktıkları konuşuluyor. Reuters’a konuşan isimlerin de ‘rahatsızlık’ yarattığı konusunda bilgiler var! Bir not daha: Önceki akşam AKP Genel Merkezi önünde yaşanan ‘Şimşek beklentisinin’ zaaf yarattığını düşünenlerin sayısı da bir hayli fazla. ‘Bile bile lades’ diyen bir isim, uluslararası finans çevreleriyle yakın olan Şimşek’in geri dönmeyeceğinin bilinmesine rağmen neden Erdoğan’la görüştürüldüğüne anlam veremediğini söyledi.

 

Gökhan Zan’ın transferi, Yeniden Refah hamlesinin başarısızlığı ve Mehmet Şimşek sürecinin ‘iyi yönetilememesi’ iktidar cenahında sorunun büyük olduğunu gösteriyor.”

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.