Ekrem İmamoğlu: Kirli hortumu kestik!

Ekrem İmamoğlu: Kirli hortumu kestik!
22 Şubat 2024 06:39

İBB Başkanı İmamoğlu, önceki dönem İBB yönetiminin ‘israf’ düzenini eleştirdi. İktidarın 2019 seçimleri öncesi sosyal yardımlar üzerinden yurttaşı tehdit ettiğini kaydeden İmamoğlu, “Biz tek bir şeyi kestik; kendilerine yakın vakıf ve kuruluşlara para aktaran kirli hortumu kestik” ifadesini kullandı.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Adil İstanbul” proje tanıtımında açıklamalarda bulundu.

 

 

Göreve gelmeden önce İstanbul’da adaletsiz bir anlayış olduğunu, sosyal yardımların partizanlık aracına getirildiğini kaydeden “İmamoğlu, 2019 yılında bu bozuk düzeni korumak için tehditlere kalkıştılar. Hatırlarsınız; ‘İmamoğlu gelirse sosyal yardımları keser’ dediler. Biz tek bir şeyi kestik; kendilerine yakın vakıf ve kuruluşlara para aktaran kirli hortumu kestik” diye konuştu.

Hayata geçirilecek projeleri anlatırken, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB projelerini hedef alan, “Kimin parasını kime veriyorsun?” sözlerini de anımsatan İmamoğlu, “Milletin parasını millete vermeye devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

 

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

 

“İstanbul’da bizden önce adil şehre getirmek kimsenin umrunda olmadı. Sosyal yardımları partizanlığın aracı haline getirdiler. Milyonlarca İstanbul’u yoklukla mücadele ederken, bir avunç insanın zenginleştirmek için israf düzeni kurdular. 2019 yılında bu bozuk düzeni korumak için tehditlere kalkıştılar. Hatırlarsınız; ‘İmamoğlu gelirse sosyal yardımları keser’ dediler. Biz tek bir şeyi kestik; kendilerine yakın vakıf ve kuruluşlara para aktaran kirli hortumu kestik. İsrafı bitirdik, hizmeti getirdik. Partizanlıktan tamamen arındırılmış, vatandaşa saygılı bir sistemi kurduk.

30 bin kız çocuğunun ailesine 3 bin TL vereceğiz.