Doğal Ateş Düşürücüler

Doğal Ateş Düşürücüler
14 Ekim 2021 16:27

Bazen kendimizin, bazen sevdiklerimizin ateşi yükselir ve “Doğal ateş düşürücüler nelerdir?” diye sorarız kendi kendimize.

 

 

Bol sıvı tüketin

Ateş sırasında, vücudun yükselen sıcaklığını telafi etmek için daha fazla su kullanması gerekir. Bu dehidrasyona neden olabilir.

İçme suyu veya elektrolit yerine geçen bir içecek vücudun ihtiyacı olan suyu karşılayabilir.

Dinlenin

Bir enfeksiyonla savaşmak çok fazla enerji gerektirir. Vücudun iyileşmesine yardımcı olmak için insanlar mümkün olduğunca dinlenmelidir.

Ilık bir banyo yapın

Birçok insan ateşi olduğunda soğuk banyo yapmayı düşünür. Bununla birlikte, bunu yapmak titremeye neden olabilir ve bu da vücut ısısını daha da artıracaktır.

Soğuk bir duş almaktansa, insanlar vücudun soğumasına yardımcı olmak için ılık bir banyo yapabilirler. Banyo ayrıca yorgun kasları yatıştırmaya yardımcı olabilir.

İnce giyinin

Ateşi olması, bir kişinin bir dakika sıcak ve bir sonraki dakika ise üşümüş hissetmesine neden olabilir. Çok fazla kıyafet giymek ısıyı vücuda hapsederek vücut ısısını daha da yükseltebilir.

BONUS: ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi, ateşi “uzaklaştırmaya” yardımcı olmak için kullanılan bir asırlık ilaçtır. Birkaç kumaş bezi seyreltilmiş elma sirkesine (1 ölçü sirke, 2 ölçü su) batırın ve alnınıza ve karnınıza koyun veya ayak tabanlarınıza sarın. Alternatif olarak, ılık bir banyoya bir bardak elma sirkesi ekleyebilirsiniz.

“Önce sen’le yazılıyor; senin, sevdiklerinin ve geleceğin öyküsü!” diyerek başladığı yolculuğunda, efsanelere konu olan yerlerden, ağaçların gizemli şarkılarına kadar ilgi çekici konulara değinen, bazen “A Vitamini hangi besinlerde bulunur?” gibi sorulara cevap veren Çünkü Başka Sen Yok Blogu’nu takip etmek için linki tıklayabilirsiniz.