Damar sertliği sizi korkutmasın
27 Eylül 2020 13:56
Akdeniz Mucizesi ve Hindistan reçeteleri ile Damar sertliği-Kireçlenme tedavisi
Numan ALADAĞ H&H YORUM
Hindistan-Rajashan da, Türk asıllı Hindistan’nın yerlisi, kalp-damar hastalıkları uzmanı Tıb doktoru soydaşımız Aakrama Baig ve yine Türk asıllı olan Diyet uzmanı bayan Dr. Farha Mona isimli, kalp-damar ve damar sertliği ile ilgili soydaşlarımızın bazı önerilerini siz değerli okuyucularımızla paylaşacağım:
Damar sertliği tehlikesi :
Tıp dilinde “Arteriyoskleroz” diye adlandırılan damar sertliği ise şeker hastalığının en çok görülen ve insan sağlığını tehdit eden bir tehlikesi olarak oluşur. Şeker hastalığı on yıldan fazla devam etmişse, büyük damarları tutarak damar sertliği oluşur. İnce damarlarda ise tıkanmalara sebep olur. Bu ince damarlar, böbrek süzgecinde ise tıkanmalara sebep olur.
Damar sertliği, arterioskleroz “Arteriyel çeperlerdeki kalınlaşmalara verilen ad” Damarların iç tüzeyindeki yağlar depolanır ve kireçlenme oluşur. Böylece damarlar elastikliği azalır ve damarların daralması oluşur.
Bugün dünyada tıbbi olarak bilinen gerçek şudur: Şeker hastası olanlar artık şekerin ya da kandaki yüksek şekerden değil, sertleşme ya da tıkanan damarlardan dolayı hayatını kaybediyor.
Damar sertliğinden kurtulmak için, alkol ve sigarayı bırakmak, hayvansal ürünler tüketmeyi asgariye indirmek, Türk markasını yabacı sermaye alarak sözde Türk sanayicisi tarafından üretiliyormuş gibi görünen, temel gıda ve özellikle içeceklere dikkat edilmelidir. Katkı maddesi içeren hazır gıda tüketilmemelidir. Özellikle B 12, C ve E vitaminlerini doğal olarak tüketin. Kan dolaşımını hızlandırmak için, mutlaka zencefil kullanın.
E vitamini en çok adaçayında var.
NOT: Safra kesesi sorunu olanlar zencefil kullanmamalıdır.
Kalbimizin dört türlü derdi var
1- Damar sertliği ve tansiyon yüksekliğine bağlı kalp hastalıkları:
2- Doğuştan gelme kalp hastalıkları:
3- Romatizmal hastalıklara bağlı kalp hastalıkları:
4- Farengiye bağlı damar hastalıkları:
Bunlar genellikle kalp anjini ve enfarktüstür. Son yıllarda en fazla ölüm oranlarına sebep olmaktadırlar.
Yıl 2006 Şubat Libya-Tripoli-Misrata:
Başkent Tripolide merhum Turgut Reis’in türbesini ziyaret ederken; türbenin üzerine Türk Bayrağı örtülü idi. Ben Türk Bayrağını öpüp yüzüme sürünce, 70 yaşlarında birisi yanıma geldi ve sordu, dedi sen Türk müsün?
Evet ben Türküm dedim. Benim ismim Abdulsani, ben de Türk asıllı Libya vatandaşıyım diyerek, bana sarıldı ve kendisini tanıttı.
Abdulsani soydaşımız, beni Misrata da ki çiftlik evine davet etti ve ben de misafir olmayı kabul ettim. Abdulsani soydaşımıza dedim Libya’nın yargıtay eski başkan yardımcısı Tahir El Gammudi kardeş de gelebilir mi, memnuniyetle gelsin dedi. Akşam yemeğini yedikten sonra sohbetler başladı. Ve kış hastalıklarından korunmak için, dedi bol bol limon ve portakal yemeliyiz. Beni görmeye gelen bir komşusu dedi Abdulsani, damar sertliğinden dolayı dizlerim ağrıyor. Abdulsani, damar sertliği ile ilgili sana bir tarif (Formül) vereyim dedi ve komşusu da isabetli olur dedi. Bu dinlediklerimle, paylaşımlarındaki samimiyeti her hatırlayışımda; “Türk Her Yerde Türk’tür” sözünü yad ederim…
Abdulsani’nin çiftliğinde, 450 dönüm 70 – 90 yaşı arasında Zeytin ağacı, ayrıca 560 dönüm de portakal, limon ve greyfurt ağaçları vardı.
Türk asıllı Abdulsani isminde ki, soydaşımız, atalarından kendisine miras kalan Kireçlenme Formülünü benimle paylaştı.
REÇETE : 1- Malzeme:
1- 100 Gram hünnap
2- 30 Gram kekik
3- Yarım ceviz büyüklüğünde taze, eğer taze yoksa bir çay kaşığı toz zencefil
Hazırlanışı:
Eğer hünnap taze ise iyice yıkayıp ve zencefili de aynı şekilde pul pul dğranıp kaynamakta olan üç su bardağı suya atılıp 15 dakika kısık ateşte kaynatılır. Bir litrelik cam kavanozu, çatlamaması için önce sıcak su ile çalkalayın, kekiki ve tüm malzemeleri cam kavanoza koyun ağzını iyice kapatın. 20-30 dakika demeyip içiniz.
NOT: Kekik, nane, maydanoz ve benzeri bitkiler direk olarak ateş de kaynatılmaz. Faydalı enzimlerini kaybetmemek için demlenir.
Şifası:
Bu reçete, gibi damarları açmada çok etkilidir. Bu reçeteyi, 20 gün devam edip 7 gün ara verip tekrar devam edilir. Bu reçete, sekiz seans devam edilecektir.
NOT: Her üç seansta bir doktor kontrolüne gidiniz.
REÇETE 2- 1- Üç (3) su bardağı içme suyu.
2- Karbonat 15 – 20 gram,
3- Bir çay kaşığı toz zencefil
4- Yeşil Zeytin çekirdeği 25- 30 adet.
5- İki adet limon suyu.
Hazırlanışı:
Zeytin çekirdekleri iyice dövülerek, karbonat, zencefil, limon suyu ve su ile karıştırıldıktan sonra kullanıma hazırdır.
Kullanılışı:
Sabah kahvaltısından yarım saat sonra, hazırladığınız karışımı bir kaseye koyarak, kaşıkla yiyebilirsiniz.
REÇETE 3: Bu reçete, Hindistan-Rajasthan-Bikaner de ikamet eden Türk asıllı soydaşlarımızdan Hashmat Ajmal Hana tarafından ata mirası olarak öneriyor:
50 yaşına gelmiş olanlar, damar sertliğini önlemek için bu reçete tavsiye edilir.
Malzeme:
1- İki yumurta büyüklüğünde çiğ patates
2- Bir ceviz büyüklüğünde taze zencefil
3- Bir adet taze sıkılmış limon suyu
Hazırlanışı:
Patatesi ve zencefili iyice yıkayıp havuç sıkma makinasında suyu çıkarılır ve bir su bardağına konup üzerini su ile doldurup limon suyunu ilave edin. Sabah kahvaltısından 30 dakika önce içilir.
NOT: Eğer şeker hastası değilseniz, bir tatlı kaşığı bal ile tadlandırıp içiniz.
REÇETE 4-
Kireçlenme yok edilebilir:
Malzeme:
1- 30-40 gram toz haline getirilmiş çilek kökü
2- Bir ceviz büyüklüğünde taze, veya bir çay kaşığı dolusu toz zencefil
Hazırlanışı:
Bir litre kaynar suya çilek kökü ve rendelenmiş taze zencefil konup 20 dakika kısık ateş de kaynatılıp 30 dakika demlendirip, yemeklerden önce bir buçuk (1,5) çay bardağı içilir. Bu reçete, kireçlenme tedavisi için çok faydalıdır.
NOT: Bu reçetenin şifası, insanların tabiatına göre değişir.
REÇETE 5-
Malzeme:
1- Bir adet mandalina
2- iki buçuk (2,5) su bardağı taze sıkılmış nareciye (Portakal-Mandalina-Gryfurt) suyu
3- Varsa yarım ceviz büyüklüğünde taze, yoksa bir çay kaşığı dolusu toz zencefil
Hazırlanışı:
Narenciye suyu sıkıldıktan sonra iyice yıkanmış mandalinayı dğrayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra blender veya mutfak robotuna konur, taze zencefili de pul pul doğrayıp ilave edip iyice çırptıktan sonra, faydalı enzimlerinin kaybolmaması için hemen tüketilmelidir. Bu reçeteyi, 12 gün devam edip 5 gün ara verdikten sonra tekrar devam edilir.
NOT: Bu reçeteyi, 4 seans olarak yapın.
REÇETE 6-
Ziraatçi Mustafa amca’nın, damar sertliğini önleme önerisi:
Aç karnına günde üç-dört adet elma yenir.
Ayrıca kış sezonunda günde iki su bardağı kuşburnu çayı içilirse, damar sertliğini önlediğini söylüyor.
Ayrıca kireçlenme tedavisinde takviye ve destek olarak, avokado’yu sezonunda, her sabah kahvaltıda, iyice olgunlaşmış bir adet avokado yemeyi ihmal etmeyelim.
Avokado’nun diğer faydaları: Kolestrolünüzü düzenler, prostatlı kanser hücrelerine girince, hücre gelişimini insanların tabiatına göre yüzde 55-65’e kadar engeller. Ayrıca kalp sorunu olanlar, avokado tüketimini ihmal etmemelidirler. Avokado sezonunu iyi değerlendirenler, diş eti iltihabı sorunu ile karşılaşmazlar. Sedef sorunu olanlar, kahvaltı da mutlaka bir adet avokado’yu çorba olarak veya bal ile yemelidirler.
UYARI ! Avokado çekirdeklerini kesinlikle atmayın. Avokado çekirdekleri daha çok faydalı enzimler içerir. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirir.
Avokado çekirdeğinin kullanılışı: Avokado çekirdeğini temiz bir beze sarıp, bezi de bir karton parçasına sarınız, daha sonra çekiç ile iyice eziniz. Ezdiğiniz avokado çekirdeğini, kaynamakta olan bir buçuk (1,5) su bardağı suyun içine atın, 15 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra, 15 dakika bekletip içiniz.
NOT: Şeker hastası değilseniz bal ile tadlandırıp içiniz.
Reçeteler, her gün taze olarak hazırlanmalıdır. önce sabır gerekir. Bu formüller tedavi edicidir, ağrı kesici değildir ki, iki saatte ağrıyı durdursun.
Bu bilgiler, desteklemek amaçlıdır. Doktorunuzun önerilerini alarak kullanıldığınız zaman, daha faydalı olur.
Cümle Vatan Şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Rahmetle, Gazilerimizi Minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.
Kaynakça:
Hindistan-Rajasthan Tıp doktorları, bay Dr. Aakrama Baig ve bayan Dr. Farha Mona
Numan Aladağ’ın, Hindistan-Rajasthan Tarım Üniversitesi ders notları ve Libya da, halk hekimliği ile ilgili kaynak kişilerle sohbet notları.
Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun