CHP’lilerin Mansur Yavaş’a oy vermek için bu kez şartları var

CHP’lilerin Mansur Yavaş’a oy vermek için bu kez şartları var
7 Eylül 2023 11:35

Mansur Yavaş’ın yeniden CHP’den Ankara büyük şehir belediye başkanlığına aday olup seçilmek istiyor istemesine de acaba Yavaş’ın CHP’ye karşı tavrını bilen aktif CHP’liler Yavaş’a bu kez oy vermek istiyor mu?

 

 

Yunus Bülbül H&H YORUM

 

 
Mansur Yavaş’ın siyasi geçmişini bilmeyen yok.

 
Yavaş’ın adaylık için CHP’ye katılmasına kazanmadığında istifa edip gitmesine yeniden adaylık için CHP’ye tekrar katılması gibi tutarsızlıklarına rağmen CHP seçmeni tereddütsüz gidip Mansur Yavaş’a 2.kere oyunu verdi.
CHP Seçmeni ve kadroları Yavaş’ın kazanması için canla başla çalıştı.

 
Seçim kampanyasının giderlerini CHP üstlendi.

 

 

 

Bunun yanında, AKP’nin elindeki Ankara büyük şehir belediyesinin alınarak iktidara yerelde darbe indirmek adına, demokratik kazanım elde etme adına soldan sağa bir ittifak yapıldı.

 

 
Mansur Yavaş gibi siyasal düşünce yapısındaki birine milyarda bir bile oy verme ihtimali olmayan HDP bile sırf bu nedenle Ankara’da aday çıkarmayarak 2018 genel seçimleri sonuçlarına göre Ankara’da aldığı %6.4 yani 227.129 oyun Yavaş’a yönelmesine yol verdi destek verdi.

 
Kendine “İYİP’den aday ol” teklifini riskli bularak 2018 seçimlerinde Ankara’da %12 lik oranıyla 429.079 oya sahip İYİP teklifini ret ederek Ankara’da %30.4 oranla 1.030.099 oya sahip CHP adaylığını en güvenli liman olarak görüp 2014’te istifa ettiği CHP’den 2019 seçimlerinde yeniden aday oldu.

 
Görüldüğü gibi bu ittifakın ana gövdesi CHP’dir.

 
Yapılan seçimlerde CHP’den 2. kez aday olan Mansur Yavaş yukarıda yazılan 3 partinin Ankara’daki oy toplamına ulaşarak %50.93 oranla 1.662.183 oyla Ankara büyük şehir belediye başkanlığını koltuğuna oturdu.

 

 
Yavaş başkanlık koltuğuna oturmasına oturdu ama gel gör ki kendisini o makama taşıyan CHP’ye ve CHP kadrolarına kör sağır oldu.

 
Yukarı da ki ittifakın ana damarı CHP değil mi, Sen kazanamadığında istifa edip kazanmak için tekrar gelip aday olduğun CHP’den aday olmadın mı?

 

 
CHP’yi içine sindiremiyorsan neden zırt gidip pırt gelip CHP’den aday oluyorsun. CHP’den aday oluyorsan CHP’nin kadroları ile Ankara belediyesini yönetmek zorunda olmalıydı.

 

 
Ama öyle olmadı öyle olmadığını gördük.

 
Yavaş’ın belediyeyi yöneteceği ekipte CHP kadroları ana unsur olmalıydı. Tali unsur Yavaş’ın çok tercih etmesine rağmen adayı olamadığı ittifak ortağı İYİP’ten, doğaldır ki çocukluk, gençlik, olgunluk ve mesleki çevresinden hadi hadi siyasi düşüncesine göre olabilirdi buna bir itiraz asla olmazdı.

 

 
Peki Mansur Yavaş ne yaptı.

 

 
Yoğun olarak İYİP’e kapağı atmış ne kadar ülkücü varsa Ankara belediye başkanlığının Genel sekreterlik makamından tut Genel müdürlükler Daire başkanlıkları şube müdürleri danışmanlar ve belediyeye bağlı 15 şirketin yönetim kurulu başkanlıkları ve yönetim kurullarına atadı. Bunların kim olduğunu isim/isim biliniyor.

 
Sayısı 3’çü 5’şi geçmeyen birkaç CHP’linin atamasını yaparak belediyeye alınan 13.000 civarındaki yeni personelin 11.000’den fazlasını İYİP örgütlerinden gelen referansla işe alarak CHP’yi ve CHP’lileri dışladı.

 
CHP’li belediye meclis üyeleriyle bile minnet rica görüşür oldu.

 
Yavaş’ın yaptığı bu yanlış uygulamaları ana nedeni CHP genel merkezinin Partiye dışarıdan gelerek aday olan Mansur Yavaş’la seçilmesi halinde uygulaması gereken bir iç hukuk kurala belirlememesi bir protokol yapmayıp onu serbest bırakmasıdır.

 
Evet, bu sözü söyleyen binlerce on binlerce CHP’linin Mansur Yavaş’ın yeniden aday gösterilmesi halinde oy vermek için şartları var.

 
Nedir o şartlar.

 
1-Mansur Yavaş CHP’den aday yapılmadan önce kesinlikle bir protokol yapılarak, genel sekreterlik genel müdürlükler daire başkanlıkları ve belediyeye bağlı iştirak şirketlerinin yönetim kurullarının başkanlıkları Genel müdürleri ve yönetim kurulu üyeliklerinin belirlenmesinde CHP örgütlerinin görüş ve önerileri doğrultusunda hareket edileceğinin yazılı hale getirilmesi. Hatta bazılarının seçim öncesinde belirlenmiş olması.
2-İlçe belediye meclis üyeliklerinin belirlenmesi esnasında büyük şehir belediye meclisine gidebilecek meclis üyelerinin Yavaş’ın istemi doğrultusunda belirlenmemesi.
3-Belediyeye alınacak personel alımında CHP örgütlerinin görüş ve önerilerinin dikkate alınacak olması.
4-Ankara’da ki diğer CHP’li belediyeler ve büyük şehir CHP belediye meclis gurubu ile birlikte çalışması.
Bu şartların yerine getirileceğine dair gerekli teminatı Mansur Yavaş’ın vermesi halinde CHP tabanı bir kez daha Yavaş’a destek verir. Değilse sebep nedir ki Ankara’ya aday olacak onca CHP’li varken Mansur Yavaş’a destek verilsin.

 

Yunus BÜLBÜL X

 


Yazarın Son Yazıları:
CHP seçmeni sandığa küsmez
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler