CHP’li Yurter Özcan: SBK’nın avukatının para trafiğinden haberi yok!

CHP’li Yurter Özcan: SBK’nın avukatının para trafiğinden haberi yok!
19 Temmuz 2022 07:17

ABD Adalet Bakanlığı, Sezgin Baran Korkmaz’ın kara para aklama ve para transferi dolandırıcılığı suçlamalarıyla yargılanmak üzere ABD’ye iade edildiğini açıklamış ve ardından Korkmaz’ın avukatı Halk TV’ye katılarak bazı iddialarda bulunmuştu. Avukat Murat Dülger’in açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen CHP ABD temsilcisi Yurter Özcan, “Bu avukat daha para trafiğinden habersiz” dedi.

 

 

Halk Tv’de yer alan habere göre Avusturya’da tutuklanan ve ‘kara para aklamak’, ‘dolandırıcılık’ gibi suçlamalar nedeniyle Türkiye ile ABD’nin hakkında kırmızı bülten çıkardığı SBK Holding patronu Sezgin Baran Korkmaz ABD’ye gönderildi.

Korkmaz’ın ABD’ye gönderilmesi Türkiye’de büyük yankı bulurken Korkmaz’ın avukatı Murat Volkan Dülger Halk TV’de bir dizi açıklamalarda bulunmuştu.

Dülger’in açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan şu ifadelere yer verdi:

 

 

‘Hukukçu kimliklerini unutan insanlar oldukça bu yargılanmalar devam edecek’
Sezgin Baran Korkmaz için ABD makamları daha önce Türkiye’deki Adalet Bakanlığı’na yazı yazıyor ve mallarına el konulmasını istiyor. Bu yazıdan sonra Adalet Bakanlığı hemen harekete geçiyor ve tüm yasal engelleri ortadan kaldırıyor ve Sezgin Baran Korkmaz’ın yurtdışına çıkış yasağını ortadan kaldırarak Türkiye’den kaçmasına izin veriliyor. O operasyonu yapan kişilerden birisi Yargıtay üyesi diğeri ise Adalet Bakan Yardımcısı… Bu kadar basit siyasetin etkisinde kalıp hukukçu kimliklerini unutan insanlar olduğu sürece bu tür davaları görmeye devam edeceğiz

 

 

‘Halkbank’ta yargılanma sürecine geçileceğini öngörüyorum’
Halkbank davasıyla ilgili yapılan bir itiraz vardı. Bu da Halkbank’ın çoğunluğu egemen bir devlette ait olmasından dolayı ABD’de yargılanamayacağı argümanıydı. Ama onunla ilgili nihai karar da yarından itibaren çıkmış olacak. Halkbank’ın yargılanmasının yapılacağını düşünüyorum. Bu sürecin bizim yani 74 milyonun aleyhine gelişeceğini düşünüyorum.

 

 

‘Bu avukat daha para transferinden habersiz’
Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatının Halk TV’deki açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Yurter Özcan, “Ya bu avukat kötü bir yalancı ya da ABD’deki dosyayı hiç okumamış. Eğer dosyayı okusaydı böyle bir yorumda bulunmazdı. Dosyaya baksa ABD tarafından SBK’ya ödenen tek bir kuruş olmadığını görecek. ABD’deki vergi dairesi paravan şirketlere ödeme yapmış. Bu avukat daha para trafiğinden habersiz…” ifadelerini kullandı.

 

 

CHP’li Yurter Özcan’a Korkmaz’ın avukatından yanıt
Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı Murat Dülger Halk TV’ye bağlanarak Yurter Özcan’ın hakkında yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Murat Dülger, “Ben ne biliyorsam onu söyledim. Bir siyasetçinin çıkıp savunmayı temsil eden avukata yalancı demesi hakaret suçunu oluşturur. Ben kendisi hakkında herhangi bir hukuki süreçte bulunmayacağım. Bunun ağır bir eleştiri olduğunu düşünüyorum ama bunun yakışıksız olduğunu düşünüyorum. Birisini eleştiriyorsanız öncelikle fikir sahibi olmalısınız. Ben 1 senedir bu dosyayı takip ediyorum. Ben hiç bir zaman ABD Gelir İadesi Başkanlığı’ndan Sezgin Baran Korkmaz’a bir para ödendi demedim” ifadelerine yer verdi.