CHP’li Yontar: Atanamayan öğretmenleri inşaatlarda, marketlerde, pazarlarda çalışırken görmek istemiyoruz!

CHP’li Yontar: Atanamayan öğretmenleri inşaatlarda, marketlerde, pazarlarda çalışırken görmek istemiyoruz!
22 Şubat 2024 06:10

CHP Tekirdağ Milletvekili, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nurten Yontar Saadet Partisi’nin grup önerisi üzerine CHP Grubu adına konuştu.

 

 

Yirmi iki yılda 9 Millî Eğitim Bakanı ve onca müfredat sistemi değiştirdiniz, eminim siz bile unutmuşsunuzdur diyen YONTAR, “Her gelen bakan sistemi değiştirerek gideni aratmıştır ve bu ülkede en çok itibarsızlaştırdığınız öğretmenlerimiz olmuştur. Genel seçim öncesinde Cumhurbaşkanı, seçimi almak babında 100 bin öğretmen ataması yapılacağının sözünü vermişti. Fakat gelgelelim ki Nisan 2023’te müsteşarlıktan ataması yapılan şimdiki Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin Cumhurbaşkanının bu sözünü hiçe saymış, atamaları yapmadığı gibi bir de mülakat gibi mülakat yapacağını dile getirmiştir.” dedi.

Devletteki en temel sorunlardan biri liyakatsiz atamalardır. Ülke olarak her alanda 22 yıldır bu sorunu yaşıyoruz ve daha da ağırlaştırılacağını biliyoruz diyen CHP’li Vekil, “Donanımlı ve eğitimli gençlerimiz yazılı sınavlarda en yüksek puanları almalarına rağmen, sırf yandaş olmadıkları için mülakatlarda eleniyorlar. Bu çocukların hayatını çalmak kimsenin hakkı da haddi de değildir. Atanamayan öğretmenleri inşaatlarda, marketlerde, pazarlarda çalışırken görmek istemiyoruz, onları öğrencileriyle okullarda görmek istiyoruz.” diyerek öğretmenlerin atanmasını istedi.

 

 

Kadrolu atama yerine ücretli öğretmenlik sistemiyle her yıl 80 bin öğretmenin güvencesiz çalıştırıldığını dile getiren YONTAR, “Öğretmenlik mesleğini ücretli, sözleşmeli, uzman ve başöğretmen gibi sınıflara ayırdınız. Bizim bir tek başöğretmenimiz var, o da Mustafa Kemal Atatürk’tür.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi vekilleri olarak tüm eğitim düzeylerinde öğrencilerimize ücretsiz öğle yemeği vermeden; sözleşmeli, ücretli öğretmenlik sistemine son verilerek tüm öğretmenler kadroya geçirilmeden, tüm öğretmenlerin maaşları yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmadan eğitimde yaşanan sorunlar çözülmeyecektir diyerek sözlerini bitirdi.