CHP’li Kaya: Açlık sınırı altında asgari ücret ayıbına son vereceğiz!

CHP’li Kaya: Açlık sınırı altında asgari ücret ayıbına son vereceğiz!
1 Mayıs 2023 09:02

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Millet İttifakı iktidarında önce çalışanın, emeğiyle geçinenin hakkını vereceğiz. Açlık sınırının altında asgari ücret ayıbını ortadan kaldıracağız. Kamuda çalışan işçilerimizin Kadro sorununu çözeceğiz. Taşeron sömürüsüne son vereceğiz.” dedi.

 

 

“BU ADALETSİZLİKLER MİLLETİMİZE REVA MI?”

 

 

Kaya, “Bu ülkede huzur içinde, barış içinde kardeşçe yaşayacaksak önce çalışan, emeğiyle geçinen insanların hakkını vermeliyiz. Ülkemiz, 85 milyon vatandaşımızı refah ve huzur içinde yaşatabilecek kaynaklara ve imkanlara sahiptir. Fakat ülkemiz maalesef doğru yönetilmiyor. 21 yıllık AKP iktidarında ülkemizin kaynakları ve varlıkları adeta talan edildi. Bir avuç yandaş zenginliğine zenginlik katarken, iktidar partisi yöneticilerinin yakınları ballı maaşlarla keyif sürerken; milyonlarca vatandaşımız açlık sınırının altındaki asgari ücrete mahkum ediliyor. Gelir adaletsizliği hiç bu kadar artmamıştı. AKP hükümeti asgari ücreti şu kadar artırdık diye propaganda yapa dursun; market, pazar yangın yeri. İnsanlar ev kiralarının, faturaların, mutfak alışverişinin altından kalkamıyor. Evini geçindiremiyor. Bu adaletsizlikler, bu haksızlıkları, bu kötü yönetim ve adaletsizlikler milletimize reva mı?” dedi.

 

 

“BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ, ADALETLE BÖLÜŞECEĞİZ”

 

 

“Tüm bunlar kötü yönetimin yansımalarıdır. Bu kötü gidişata artık yeter diyoruz. El birliğiyle bu bozuk düzeni değiştireceğiz. Birlikte üreten, adaletle bölüşen, çalışanın hakkını aldığı, emeğiyle geçinen insanların mutlu olduğu bir Türkiye mücadelesini hep birlikte veriyoruz, vermek zorundayız. Bu aynı zamanda bir insanlık görevidir. Her birimizin yaşam alanlarına, ekmeğine aşına el uzatanlardan bu ülkeyi el birliğiyle kurtaracağız.”

 

 

“ÇAYKUR İŞÇİLERİNİN KADRO SORUNU İLK 100 GÜNDE ÇÖZÜLECEK”

 

 

Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ÇAYKUR mevsimlik işçilerimize taahhüdüdür; iktidarımızın ilk 100 gününde ÇAYKUR’da işçilerimizin kadro sorununu çözeceğiz. Sadece ÇAYKUR işçilerimiz değil; tüm kamu kurumlarımızda taşeron sorununu ortadan kaldıracağız.

 

 

“MİLLET İTTİFAKI İKTİDARINDA ÇALIŞANLAR HAKKINI ALACAK”

 

 

“Millet İttifakı iktidarımızda;

Çalışanlar üzerindeki vergi ve sigorta prim yükünü indireceğiz.

Kaçak yabancı işçilikle tavizsiz ve etkin mücadele edeceğiz.

İş güvenliği ve işçi sağlığı birinci önceliğimiz olacak.

İşsizlik Sigortası Fonu’nun amaç dışı kullanılmasının önüne geçeceğiz.

İşsizlik ödeneğinden daha fazla işsizin daha uzun süre ve daha fazla yardım almasını sağlayacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz.

Yaşanan iş kazalarını dikkate alarak tehlikeli sınıfta yer alan iş kollarını yeniden düzenleyeceğiz.

Sendikalaşmayı ve toplu iş sözleşmesi yapılmasını destekleyecek, sendikalı işyerleri için destek modelleri geliştireceğiz.

Kamu çalışanlarının çalışma koşullarını ve özlük haklarını iyileştireceğiz.”

 

 

“YAŞASIN 1 MAYIS; İŞÇİNİN, EMEKÇİNİN BAYRAMI”

 

 

“Hak arama mücadelesine emek veren, omuz veren Türkiye’nin işçi sınıfına selam olsun. Tüm dayanışma duygularımla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü ve İşçi Bayramını kutluyorum. Yaşasın 1 Mayıs; işçinin, emekçinin bayramı!”