CHP'li Kadınlar Harekete Geçmelidir

CHP'li Kadınlar Harekete Geçmelidir
10 Ocak 2012 10:37

CHP'li kadın milletvekilleri çağrım size!!

CHP'li kadın milletvekilleri çağrım size!!



 
 Geçen haftalarda Bolu'nun Mudurnu ilçesinde 11 yaşında Z.B. isimli bir kız çocuğunun 8 aylık hamile olduğu yazıldı.



 
 25 yaşındaki imam nikahlı koca, karısının (aslında çocuğun) hastahanede kalmasını istemediği için eve gönderildi Z.B.



 
 Bakan Şahin açıklama yapmış:' Çocuk 3 ay önce mahkemeye başvurmuş 11 değil 17 yaşındayım demiş. ' Ayrıca kızın annesiyle de konuşmuş ve anne de 'Kızım 17 yaşında.' Demiş!
 


 


 Neresinden başlasam bu korkunç durumun bilemiyorum?



 
1- Öncelikle lafı dolandırmayın Sayın Bakan. 18 yaşında olmayan birinin hamile kalması, çocuk istismarıdır, sapıklıktır. Önce  kendinize karşı dürüst olun ve bu durumla bir yüzleşin.



 
2- Resmi nikah yok, dini nikah var… Hoş zaten çocuk yaşta olduğu için her türlü nikah,bu çocuğa karşı işlenmiş bir günahtır.



 


3- Devlet bu olayda kendi vatandaşını koruyamayacak kadar aciz olduğunu sergilemiştir. Sırf koca istemediği için çocuk eve gönderilmiştir. Adam hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır.



 
4- Doğuracağı belli olan bir kız çocuğu, başına iş gelecek diye, birileri tarafından mahkemeye baş vurdurtulmuştur.   Bu durumda olan kızlarımızın mahkeme bilinci olmadığı aşikardır.


 


5- Kızın annesine sorulmuş; anne onaylamış… Çocuğum 17 yaşında demiş. Sizce anne bu olayda hür iradesini ne kadar ortaya koyabilmiştir.



 


Sayın Bakan açıklamasını yaparak ne kadar rahatlamıştır acaba? Bu yaşanan durum AKP'nin bir çok yöneticisi için olağan olabilir. Hüseyin Üzmez olayını hatırlayın…



 
 Ancak bunun olağan olmadığını bun yapanların çocuk istismarcısı olarak algılanmasını sağlayacak olan CHP'li yöneticilerdir. Özellikle de kadın Milletvekilleri.



 
 CHP'li kadın Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl ve İlçe Başkanları, yöneticileri bu toplumsal yarada birlik olmalıdır. Bu algıyı ancak onlar değiştirebilir. Kararlılıkla ve birlikte hareket ederek bu sakat durumun üstüne gidecek, gidebilecek ancak onlardır.



İstediğiniz kadar konuyla ilgili kanun çıkarın, toplumdaki algıyı değiştirmediğiniz sürece bu olaylar yaşanacaktır. Hastaneye giden 11 yaşındaki çocuk için sırf bu algı yüzünden işlem yapılamayacaktır.



 
 Bu algıyı da ancak kararlı ve örgütlü bir kadın topluluğu kırabilir. CHP'de görev alan kadınlara iş düşmektedir.



 
 AKP'li yöneticiler, kanun çıkarsalar da, algılarını değiştirmeyerek neticeyi olumsuz kılmaktadırlar.



 
 Çocuklarımızın ve gençlerimizin umudu olmayı hedef edinen, edinebilenler ancak bu algıyı değiştirebilir.



 
Aksi takdirde onlara da bunun normal geldiğini düşünür toplum…


Yazarın Son Yazıları:
Hırs ve Güçlenme Arzusu!
Türkiye'de kadın olmak
İstanbul'da İl Başkanlığı Seçimlerine Giderken