CHP'li Hamzaçebi:'Bu karar,milletten dönecektir.'

CHP'li Hamzaçebi:'Bu karar,milletten dönecektir.'
5 Ağustos 2013 18:12

Ergenekon Davası’nda mahkeme heyetinin kararı açıklamasının ardından konuşan CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, Bu karar, gazetecilerin, aydınların rehine alınması kararıdır. Bu karar milletten dönecektir dedi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde 5 yılı aşkın süredir devam eden Ergenekon Davası’nda duruşmayı izlemeye gelen CHP Milletvekileri, mahkeme heyetinin kararını açıklamasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

BU KARAR MİLLETTEN DÖNECEKTİR

Kararın sürpriz olmadığını söyleyen CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, Beş yıl önce verilmiş olan karar tüm kamuoyuna tebliğ edilmiştir. Bu kararla Silivri mahkemelerinde demokrasi hak hukuk gibi kavramlar ayaklar altında alınmıştır. Bu duruşmada yan yana gelmesi mümkün olmayan birçok kişi bir araya getirilmiştir. Danıştay üyelerini öldürmekle yargılanan kişi ile bilim adamları, gazeteciler, aydınlar tek faaliyeti hükümet karşısında fikir ifade etmekte olan kişiler bir araya getirilmiştir. Öyle bir dava yürütülmüştür ki, bu davanın, bu örgütün lideri hala belli değildir. Bu karar, gazetecilerin, aydınların rehine alınması kararıdır. Bu karar milletten dönecektir. Bu sivil dikta yıkılacaktır. Bu karar milletin iradesi ile tarihin çöp sepetine atılacaktır diye konuştu.

TÜRKİYE’DE ADALET BİTMİŞTİR

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce de, Türkiye’de Abdullah Öcalan’ı serbest bırakmak için bugün bu mahkemeler müebbet cezaları vermiştir. Türkiye’de adalet bitmiştir, hukuk teslim olmuştur dedi.

NAZLICAN ÖZKAN’DAN NANE ÇİÇEĞİ PANKARTIYLA TEPKİ

Ergenekon Davası’nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Gazeteci Tuncay Özkan ve emekli Albay Dursun Çiçek’in kızları, mahkeme kararına tepki gösterdi. Nazlıcan Özkan ve İrem Çiçek, Tuncay Özkan’ın cezaevinde yetiştirdiği nane çiçeğinin fotoğrafının yer aldığı pankartı taşıdı.

BİZİ SUSTURAMAYACAKSINIZ

Nazlıcan Özkan ve İrem Çiçek, duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Elinde babasının cezaevinde yetiştirdiği nane fotoğrafının bulunduğu pankartı taşıyan Nazlıcan Özkan, Bu adaletsizliği bu hukuksuzluğu görmezden gelmeyeceğiz. Bizi susturamayacaksınız. Direne direne kazanacağız dedi.

Dursun Çiçek’in kızı İrem Çiçek ise, Danıştay saldırısı davasının sanıklarından Osman Yıldırım’ın beraat ettiği bir mahkemede bizimkilerin tahliye edilmesi mümkün değildi. Bizler bu adaletsizliği mücadele ile yok edeceğiz. En yakın zamanda kazanacağız. Ben bu mahkemenin adını, hakimlerin ismini, savcıların ismini, hayatım boyunca unutmayacağım ve unutturmayacağım diye konuştu.

İrem Çiçek, Nazlıcan Özkan ile birlikte bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceklerine söyledi.