CHP’li Çelik: 650 konutu 4 yılda yapamayanlar 650 bin konutu nasıl yapacak?

CHP’li Çelik: 650 konutu 4 yılda yapamayanlar 650 bin konutu nasıl yapacak?
5 Mart 2024 19:28

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Bahçelievler Belediye Başkan adayı Emine Gülizar Emecan, Bahçelievler’de kanaat önderleriyle bir araya geldi. Buluşmada AKP adayı Murat Kurum’u, verdiği 650 bin konut vaadi konusunda eleştiren Çelik “650 konutu 4 yılda yapamayanlar, 650 bin konutu nasıl yapacaklar çok merak ediyorum. Başladığı işleri bitiremiyor ama sanırım vaat inceleme konusunda başarılı. Proje kopyalama konusunda da başarılı” dedi.

 

 

Bahçelievler’in 25 yıldır kötü yönetildiğini savunan Çelik, mevcut belediye yönetimiyle ilgili eleştirilerini şöyle sıraladı:

“Son 5 yılda Bahçelievler Belediyesi 9 milyar bütçe kullandı. Ancak elle tutulur, gözle görülür hizmetler yok denecek kadar az. Bahçelievler halkının bütçesi, üzerinde bir kişinin isminin yazıldığı sabunlara harcandı. Bahçelievler’de sürekli olarak reklam ve promosyon belediyeciliği yapıldı. ‘Ulu Cami – Milli Egemenlik Parkına Millet Bahçesi yapacağız’ dediler yapmadılar. Ayamama Deresine yeşil koridor dediler, Ekrem Başkanımız Yaşam Vadisi yaptı. ‘10 bin araçlık otopark yapacağız dediler’ yapmadılar. ‘Kapalı Pazar alanı yapacağız’ dediler yapmadılar. ‘11 Mahalleye Kreş yapacağız’ dediler. Öz kaynaklarıyla 1 tane yaptılar.”

 

 

“DÖRT YILDA 650 KONUT YAPAMAMŞ, 650 BİN KONUTU NASIL YAPACAK?”

 

 

Konuşmasında AKP İstanbul adayı Murat Kurum’un vaatlerine de değinen Çelik, Kurum döneminde başlanan ancak bitirilemeyen konutlar nedeniyle mağdur olan yurttaşların eylemlerine şu sözlerle dikkat çekti:

“Büyük Şehir Belediye Başkan adayları ne diyor? ‘İstanbul’a 650 bin konut yapacağım’ diyor. Bakanlığı döneminde Tuzla’da başlattığı 650 konutu 4 yıldır hala tamamlayamamış. Konut mağdurları her gün haklarını aramak için kendisini protesto ediyorlar. 650 konutu 4 yılda yapamayanlar, 650 bin konutu nasıl yapacaklar çok merak ediyorum. Başladığı işleri bitiremiyor ama sanırım vaat inceleme konusunda başarılı. Proje kopyalama konusunda da başarılı.”