CHP’li Bakan: Yangınlara hazır değiliz!

CHP’li Bakan: Yangınlara hazır değiliz!
29 Nisan 2022 08:40

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, 1 Mayıs – 1 Kasım tarihlerini kapsayan orman yangını sezonunun tüm yıla yayılması gerektiğini söyledi. Bakan, “Meteoroloji simülasyonları endişe verici. Bu yaz, geçen yıl yaşadığımız kabusun kat be kat fazlasını yaşayabiliriz.” dedi.

 

 

TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, 1 Mayıs – 1 Kasım tarihlerini kapsayan yangın sezonunun değişmesi gerektiğini ve tüm yıla yayılması gerektiğini söyledi.

 

“YANGINLARA HAZIR DEĞİLİZ”

 

CHP’li Bakan yaptığı açıklamada, bakanlıktan hızlı ve somut adımlar beklediklerini belirterek, “Her ne kadar yeni gelen Bakan, önceki Bakan’ın tarım ve hayvancılık alanlarındaki skandallarını toparlamayı öncelemiş ve kadro değişiklikleriyle uğraşmayı tercih etmiş olsa da yaz geldi ve geçen yıl yaşadığımız kabusun kat be kat fazlasını yaşama ihtimalimiz yüksek…

Sayın Kirişçi, bir an önce orman yangınları konusuna yönelmeli ve gecikmiş de olsa acil tedbirler hızla alınmalı. Meteoroloji simülasyonları endişe verici. Bu yaz, geçen yıl yaşadığımız kabusun kat be kat fazlasını yaşayabiliriz. Neredeyse 2 aydır bağırıyoruz, Mayıs ayı geldi çattı, hala gerekli tedbirler alınmadı, hala yangınlara hazır değiliz. Her yer cayır cayır yanıp kül olduktan sonra ne anlamı kalacak bu uyarıların? Hanginiz ödeyeceksiniz bunun hesabını?” diye konuştu.