CHP’li Acar, okullara Said-i Nursi adının verilmesini sordu!

CHP’li Acar, okullara Said-i Nursi adının verilmesini sordu!
21 Ağustos 2013 13:56

CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar’ın eğitim kurumlarına Said-i Nursi adı verilmesi ile ilgili, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yazılı olarak yanıtlamasını istediği soru önergesi;

 

 

Bazı eğitim kurumlarına Said-i Nursi adı verildiği kamuoyuna yansımıştır. Okullara gönderilen 1. Sınıf Türkçe Öğretmen kitaplarında Atatürk, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe bulunmadığı bildirilmektedir.

 

Eğitim kurumlarından ve ders kitaplarından Atatürk ile Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarıldığı bir süreçte, Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili olumlu düşünceler taşımayan kişilerin isimlerinin eğitim kurumlarına verilmesi kaygıları arttırmaktadır.

 

Bu kapsamda:

 

1- Türkiye genelinde kaç eğitim kurumuna Said-i Nursi adı verilmiştir? Bu eğitim kurumlarının eski adları nedir?

 

2- Said-i Nursi’nin hangi özellikleri nedeniyle eğitim kurumlarına adı verilmektedir? Said-i Nursi’nin Türkiye Cumhuriyeti’ne veya çağdaş eğitime ne gibi katkıları olmuştur?

 

3- Son 3 yılda Atatürk adını taşıyan kaç eğitim kurumunun adı değişmiştir?

 

4- Ders kitapları ve öğretmen kitaplarında Atatürk resmi, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’nin bulunmamasının nedeni nedir? Bunlardan neden rahatsızlık duyulmaktadır?

 

5- Eğitim kurumlarından, eğitim mevzuatından ve ders kitaplarından Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti gibi kavramlar çıkarılırken, tarikat ve cemaat önderlerinin adının eğitim kurumlarına verilmesi, eğitimde yeni yönelimin göstergesi midir? Akla ve bilme dayanan çağdaş eğitim sisteminin yerine, tarikat ve cemaatlerin etkinliğinde bir eğitim sistemi mi olacaktır?