CHP’den İstanbul’da ‘kent uzlaşısı’ formülü!

CHP’den İstanbul’da ‘kent uzlaşısı’ formülü!
9 Şubat 2024 09:19

DEM Parti’de Başak Demirtaş’ın İstanbul için aday olmayacağını açıklamasının ardından kulisler hareketlendi. CHP’nin İstanbul’un halen açıklanmayan bazı ilçelerinde DEM Parti’nin “kent uzlaşısı” tanımına uygun aday çıkarabileceği konuşuluyor.

 

 

DEM Parti’nin İstanbul adayı olması beklenen Başak Demirtaş aday adaylığından çekildiğini açıkladı. Demirtaş, “Gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız. Tüm halkımız ve partililerimiz bilmeli ki bütün kararlar partimizle tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde alınmıştır” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, Demirtaş’ın ve DEM Parti’nin ortak olarak aldığı bu kararda CHP ve DEM Parti’nin genel başkanlarının ortak buluşması sonrası yaptığı “Kent uzlaşısı için parti kurmayları iletişimde kalmaya devam edecek” açıklaması kapsamında yapılan görüşmelerin etkili olmuş olabileceği ileri sürüldü. DEM Parti kanadı Demirtaş’ın çekilmesinden sonra İstanbul için düşünülen adayın önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtirken, CHP kanadı da İstanbul’da ilçeler üzerinden bir işbirliği formülünün ortaya çıkabileceğini aktarıyor. Bu kapsamda kurmaylar DEM Parti’nin “kent uzlaşısı” tarifini işaret ediyor. DEM Parti’nin tarifine uyan, tabanının destekleyebileceği ve onların da uzlaşacağı adayların İstanbul’un kalan ilçelerinde gösterilmesinin mümkün olduğu söyleniyor.

 

 

DEM Parti kanadı ise hem AKP ile hem de CHP ile İstanbul üzerinden herhangi bir görüşme yapıldığı iddialarını kabul etmiyor.

 

 

Hatay tekrar gündeme gelebilir
Öte yandan CHP’nin yarın yapacağı parti meclisi toplantısında Hatay’da aday gösterilen mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş’ın adaylığının geri çekilmesinin de gündeme gelmesi bekleniyor