CHP'den Güneydoğu atağı

CHP'den Güneydoğu atağı
9 Nisan 2013 10:23

CHP’li vekiller Güneydoğu gezisine Şanlıurfa’dan başlıyor. CHP heyetinin daha sonraki durağı Diyarbakır, Hakkari ve Van olacak.

 

 

CHP’li vekiller Güneydoğu gezisine Şanlıurfa’dan başlıyor. CHP heyetinin daha sonraki durağı Diyarbakır, Hakkari ve Van olacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, Şanlıurfa ilinin sorunlarının araştırılması ve çözüm önerilerinin sunulması amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

 

 

 
Tanrıkulu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde Şanlıurfa’nın sorularına dikkat çekilerek şöyle denildi:

 

“Şanlıurfa ilçelerindeki ilköğretim ve ortaöğretim de ciddi sıkıntılar içindedir. Türkiye genelinde bir derslik başına 33, öğretmen başına 24 öğrenci düşerken, bu sayı Şanlıurfa’da 57. Ortaöğretim kademesindeki okullaşma oranı Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde yüzde 68 ile yüzde 87,5 olan Türkiye ortalamasının gerisinde seyrediyor. Şanlıurfa AB normlarına göre 5-6 bin dersliğe ihtiyaç vardır.

 

Hükümetin umut olarak bel bağladığı GAP devletin bölgenin azgelişmişlik sorununun çözümü olarak GAP projelerini gösterdiği, bunun dışında bir proje geliştirilmediğine görülmektedir. Türkiye’nin her yerinde yaşanan işsizlik sorunu Şanlıurfa’da da yoğun bir şekilde yaşanmaktadır. Bölgede turizme yönelik atılan adımlar beklentilerin çok uzağındadır.”