CHP’de örgütler, İYİ Parti tabanı ile temasta olacak!

CHP’de örgütler, İYİ Parti tabanı ile temasta olacak!
8 Aralık 2023 07:09

CHP’nin, Genel İdare Kurulu’nda (GİK) yerel seçimde “iş birliği” sorgusuna “hayır” yanıtı çıkan İyi Parti ile temaslarının süreceği öne sürüldü.

 

 

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, CHP örgütlerinin, İYİ Parti tabanı ile temasta olacağı belirtilirken, HEDEP ise “Kürt sorunuyla ilgili en cesur çıkışı Özgür Özel yapıyor” diyerek CHP ile temasa sıcak bakıyor.

İYİ Parti’nin (İYİP) yerel seçimlerde işbirliğine kapıları kapatmasının ardından CHP, seçim çalışmalarına bugün itibarıyla başlayacak. İlk etapta 100 milletvekili, seçim bölgelerine dağılacak. CHP milletvekilleri, seçim bölgelerindeki aday adaylarıyla bir araya gelecek, seçmenin nabzını yoklayacak.

 

31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimler için kentlere dağılacak milletvekilleri, seçim bölgelerindeki aday adayları ile görüşerek aday belirlenme sürecini resmen başlatacak. Milletvekillerinin aday adayları ile görüşme süreci en geç 10 gün içerisinde tamamlanacak. CHP’de örgütlere İYİ Parti’nin tabanı ile temasta olmaları talimatı verildi. Partisinin grup toplantısında, “İYİ Partililer iyi insanlardır” mesajı ile örgütüne seslenen CHP Lideri Özgür Özel’in mesajları da İYİ Parti tabanına anlatılacak.