CHP Ulusal Birlik Kadro Hareketi’nden ‘Cihangir İslam’ itirazı!

CHP Ulusal Birlik Kadro Hareketi’nden ‘Cihangir İslam’ itirazı!
13 Mart 2021 10:02

CHP Ulusal Birlik Kadro Hareketi, Cihangir İslam’ın, FETÖ’nün Abant toplantılarını organize eden ve katılan isimlerden biri olduğunu belirterek, CHP’ye kabul edilmesine itiraz etti.

 
Açıklamada, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP listesinden İstanbul Milletvekili olarak TBMM’ye giren ancak daha sonra Saadet Partisi’ne geçen, sonra Saadet Partisi’nden de istifa eden İslam’la ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı:
“Cihangir İslam 9 Mart 2021 tarihinde ise CHP grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu’nun taktığı rozetle yeniden CHP’ye katıldı. Cihangir İslam, Fethullah Gülen’in Abant toplantılarını organize eden ve bu toplantılara katılan biridir. Geçen dönemlerde gerek Balyoz davaları, gerekse laiklik ile ilgili açıklamalarıyla Türkiye’nin gündemine gelen Cihangir İslam, Halkın Sesi Partisi’nin (HAS Parti) kurucularındandır. Cihangir İslam, bu eleştirilerden sonra süreç içerisinde CHP’ye ve Atatürk ilkelerine karşı fikirlerinden vaz mı geçmiştir? Geçtiyse bunları açıklıkla dile getirmeli, kamuoyu ile paylaşmalıdır. Aksi halde Cumhuriyeti kuran partinin, Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden taviz verdiği anlamına gelir ki, bunu düşünmek hiçbir CHP’linin kabul edeceği bir durum değildir. Cihangir İslam’ı ivedilikle açıklama yapmaya davet ediyoruz. Yoksa Cumhuriyetin kurucu partisinin yöneticileri, partinin kuruluş ilkelerini yok saymış durumuna düşecektir.”
CHP ÖZÜNE DÖNMELİ
Açıklamada, CHP’nin iktidara gelmesinin, kuruluş ilkelerinde yer alan Altı Ok’a sahip çıkması ile mümkün olabileceği vurgulandı:
“CHP yöneticilerinin; Atatürk’e ve ilkelerine karşı çıkan, partimize bir şekilde üye olmuş kişileri ayıklayarak, özüne dönmesi gerektiğini kamuoyu ile paylaşırız.”